Magiske væsner i Danmark #5 – Ingrid og ellefolket

Denne bog er givet til mig af forfatteren Sidsel Slej, som et anmeldereksemplar, men mine meninger er mine egne.

Denne bog er som de andre i serien rigtig hyggelig at læse. Den er fyldt med magi og venskab, hvilket er to ting jeg holder meget af i bøger. Selvom det er en børnebog, så er der også i denne en rigtig god pointe. Sidsel er god til at skjule den eller måske nærmere lave den spiselig for børn. Pointerne i hendes bøger er måske ikke altid synlige, for den er gemt i historien. Det er en af de ting der er så fedt ved hendes bøger, at finde en ekstra mening inde bag ved. Hurra for børnebøger som dem her. 

Det var en omvendt historie end de andre i serien, fordi man ser det mere fra de magiskes synpunkt denne gang end menneskernes og det er en god forandring. Jeg elsker at karakterne fortæller hvad de forandringer vi mennesker laver gør ved dem og det er det der er så fedt ved hele den her serie, at man ser det hele fra to synspunkter og ikke kun et. Det giver mig en masse at tænke over, hvilket jeg ikke havde forventet af en børne bog.

Karakter: 5 ud af 5

Hele serien

Jeg oplever at hele denne serie er virkelig helstøbt og selvom man ikke behøver at læse dem alle sammen eller læse dem i rækkefølge, så er det som om at man er mødes med venner hver gang man åbner en ny bog i serien. Det er en rar fornemmelse at læse igennem serien og føle man lærer de to hovedpersoner bedre at kende. 

Serien er på lix 12 og da jeg ikke ved noget om læse niveauer for børn, så må du selv se om det passer til dit barn 🙂 Serien består af fem bøger, hvor de alle har samme lixtal og er cirka lige store – omkring de halvtreds sider. De er i hardback og ikke mindst skrevet med en stor skrift i små overskuelige kapitler.

Der er de fineste illustrationer i, som gør at bøgerne virker mere dybe, men det giver også noget at tale om, for der foregår altid noget på billederne. Jeg tænker at de her bøger er fantastiske til børn der kan læse selv, men måske også bare til at læse højt af. jeg vil klart anbefale denne serie til alle med børn i den alder der passer til niveauet 🙂

Karakter for hele serien 5 ud af 5

Denne serie er udgivet den 15. September 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *