Skibsrederen – Mærsk Mc-Kinney Møller

Denne bog er ikke for alle og en hver. Du skal være i den, for mig at se, meget lille målgruppe som bogen henvender sig til. Ikke nok med at du skal være super fan af Hr. Møller, så skal du også kende til en masse søfartsudtryk og skibsteknik. Jeg er født ind i en sømandsfamilie, har en kæreste er der sømænd og jeg har selv taget en del af uddannelsen, så jeg synes at jeg burde kunne følge med, men jeg måtte hele tiden spørge min kæreste hvad det og det betød. For mig ville det have gjort hele bogen bedre, hvis forfatteren ville tage sig tid til at skrive en oversættelse omme bag i bogen, som han også har skrevet hvor han har alle informationerne fra. Selve informationen om hvor han har informationer fra fylder rigtig meget i bogen, så det ville ikke have taget meget mere plads også at have en liste over søfartsudtryk, som man skal forstå undervejs for at få hele sammenhængen med. Jeg mistede så mange gange flowet i bogen, fordi jeg ikke helt fattede udtrykkene. Altså du skal være god til det med søfart og virkelig have et stort ønske om at læse om Hr. Møller.

Nu vi er i gang med det negative, så er der lige en ting mere (bare rolig der er også positive ting at sige), som jeg synes både er negativt og positiv hvilket lyder underligt. Jeg ved det. Jeg synes der er meget meget information. Det er både godt og skidt, men det er en tyk bog, som også er stor, så den er svær at læse i sengen og skal læses på et bord (medmindre man har en stor seng). Jeg kan godt lide at den indeholder meget information, men jeg synes til tider at der er for meget af den. Den bliver tung for mig at læse og det er ærgerligt. Det var sådan lidt tørt, at læse, men det er det måske bare emnet. Nå, men skal vi ikke lade det ligge og kigge på hvad det er jeg godt kan lide ved bogen i stedet for? For der er faktisk en del 🙂

En af de ting, som overraskede mig meget var at jeg i denne bog kunne få endnu vinkel på anden verdenskrig. Jeg har aldrig set den vinkel før og det er meget spændende og interessant. Det er jo ikke kun på landjorden at krigen herskede over os, men også på havet, hvilket jeg aldrig før havde tænkt over. Der var så mange tab der også, at jeg undres over hvorfor jeg ikke har hørt om det før. At have fået denne voldsomme del af krigen med også giver en ekstra dimension til min viden. Jeg har virkelig lært noget af denne bog og det sætter jeg stor pris på. Jeg fik ondt i hjertet af alle de tab der blev lidt i krigen, det var smertefuldt at læse. Jeg blev virkelig ramt her, fordi de ikke bliver talt om under normale omstændigheder. De er ligesom blevet glemt i historien – altså i hvert fald den del jeg før har læst.

Jeg er imponeret over hvor meget Mærsk og hans far har kæmpet for at få deres firma op og stå og blive så stort som vi kender det idag. Selvom ingen troede på Mærsks far, så gjorde han det alligevel og se hvor virksomheden er idag, så måske kan vi lærer noget af dem. Hvis vi virkelig tror på noget, så kæmp for det.

For mig var denne bog tankevækkende. Ikke nok med at den sætter den krig og familie i et nyt lys, men den fortæller også om en ufattelig styrke og gå på mod. Det er ikke alle der kan præsterer som de har gjort det og det er så imponerende hvor meget de har nået i deres liv. Ikke mange har nået så meget, men de har også måtte ofre ting i deres liv for at få det hele til at hænge sammen. Det her er historien om, hvordan de nåede så langt.

Jeg synes den var spændende i starten, men for mig endte det desværre med at jeg blev træt af at læse om skibe, nye tiltag med videre, for som sagt før så er den lidt tør i længden. Derfor for denne bog kun

??? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *