Mysterier på Hvidegaard #1 Cyprianus Heksens bog

Bogen her er et anmeldereksemplar fra Den grønne drage. Tak fordi jeg måtte få lov at læse denne bog. Bogen er skrevet af J. L. Stricker og så vidt jeg kan se, så er det hendes første bog. Tillykke med den <3 Den er 224 sider lang og er udgivet 17. marts 2018. Anmeldelsen her er skrevet af Pipaluk og min mening er ikke påvirket af nogen. 

Jeg var ikke helt så begejstret for denne bog, som jeg egentligt havde forventet at jeg ville være. Bogen lød rigtig god, men den henvender sig klart til et væsentligt yngre publikum end jeg er. Det gør ikke at man ikke kan læse den som voksen, det gør bare at det ikke er helt det samme, som at læse en bog henvendt til et ældre publikum. Oplevelsen er slet ikke så god, som den helt sikkert er for det rigtige publikum. Personligt synes jeg der manglede følelse i bogen. Jeg følte at jeg blev vist det hele og ikke rigtig var med inde i personerne, som jeg nu så godt kan lide at være. Jeg følte ikke rigtig at jeg kom ind på personerne. Når bogen var lukket, så kan jeg ikke længere huske dem. Det er synd, for jeg tror godt at bogen kunne være et hit. 

Nu vi er ved det lidt trælse og negative, så kunne den altså godt trænge til en omgang korrektur mere. Jeg synes normalt ikke jeg er sart, men i en børnebog er det bare så meget mere vigtigt, at der ikke mangler ord og bogstaver her og der. 

Okay det er ikke kun negativt alt sammen, for jeg er ikke helt en sur gammel dame endnu 🙂 Jeg kunne godt lide ideen med at der blev brugt runer undervejs og gamle myter. Jeg synes det giver en god ny vinkel på det hele. Jeg har ikke læst så mange bøger, hvor runerne bliver brugt, så det var nu hyggeligt nok. Det var også fedt at få baggrunden på runen, altså dens flere betydninger og sådan. Det er også fedt at der bagi bogen er en oversættelse af noget der står inde i bogen og andre ting, som er spændende at se 🙂 Det er sjovt når der er ekstra deltaljer med, som giver bogen lidt ekstra dybde og det manglede der en del af synes jeg. Der blev kørt lidt let hen over det. 

Jeg kunne måske godt finde på at læse toeren også, når den kommer, men det er kun fordi jeg er lidt nysgerrig på hvad der nu sker. Der blev efterladt nogle løse ender (eller nogle oplægninger til en ny historie), som virkede spændende. Det er en meget letlæselig bog, men den er ikke så dyb, som jeg ønskede det. Jeg tror den egner sig meget bedre til det meget yngre publikum, så har du en datter eller søn omkring 10, så tror jeg denne bog vil passe rigtig fint 🙂 Jeg har ingen forstand på det med børn og hvornår de kan læse hvad, så det må du lige selv vurdere 🙂 

Bare fordi jeg har denne mening, så betyder det ikke at du ikke vil elske bogen. For at vise jer hvad andre synes, så har jeg linket herunder til andre anmeldelser, som måske kan hjælpe dig med om det er en bog der er noget for dig:

Henriettes blog

Stribolt bogblog

Som I kan se når i trykker på linket, så er jeg den eneste af os tre der ikke er vildt begejstret for bogen, så hop ind og kig på nogen af de andre. 

?? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *