Mørkets søn #3

Titel: Mørkets søn, bog 3 – Sikanias arvinger

Forfatter: Jeanette Hedengran & Tina Sanddahl

Forlag: Ulven og Uglen

Udgivet: 2017

Sider: 625

Anmelder: Den rullende bogblogger

Bagsidetekst:

Sikania har vundet krigen mod Koru, men hjemme i Heikan venter andre fjender på Destan. Han har altid handlet før han tænkte, og konsekvenser af gamle beslutninger sniger sig nu ind på ham. Snart er det ikke kun Destan selv der er i fare, men alt hvad han har kæmpet for, og de mennesker der betyder mest for ham.

Destan har lært af sine fejl, men er omverdenen parat til at tilgive? Selv valg truffet af kærlighed kan gøre ondt, og Destan må manøvrere i en verden af folk han svigtet. Hvis kærligheden kan overvinde døden, kan den så overleve alt?

Min mening:

Ligesom med de to forrige i serien, har jeg blandede følelser. På den ene side blev der løst mange ting og tidligere handlinger fik konsekvenser, hvilket var skønt. Men samtidig var der steder, den tabte pusten og blev utrolig langtrukken. Særligt de sidste par 100 sider.

Destan har virkelig rodet sig ud i mange knap så heldige ting, og det får enorme konsekvenser. Det var skønt at følge med i, hvordan han ville redde knuderne ud, samtidig med at bevare sine karaktertræk. En gang ballademager, altid ballademager.

Jeg holder aldrig op med at holde af Destan. Han kæmper med hjertet, og vil gøre alt for at mørkets folk får det godt med ham som hersker. Han tager chancer, er ikke bange for at kræve hvad der tilhører ham og knytter alliancer for at styrke landet. Jeg ville være tryg under hans styre.

Og den kære Ramos. Destans kumian. Jeg er selv kattemenneske og selvom Ramos er væsentligt større, har jeg stadig lyst til at kramme ham.

Celina, Destans kommende brud, er en af dem der har måtte betale prisen for nogle af Destans valg. Hun er også den der har medvirket til at Destan har forandret sig, som han har. Det er ikke altid let at være forelsket i mørkets søn, men hun vil heller ikke undvære ham

Der hvor bogen tabte mig, var at efter klimaks var der stadig lidt over 200 sider tilbage. Den sidste del føltes meget som starten på et nyt bind. Det er lidt ærgerligt, at det sidste var så tungt, for der sker nogle vigtige ting.

Alt i alt har serien fået en fin afslutning, og jeg kommer til at savne dem. Gad vide hvordan det går dem fremadrettet?

???? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *