“Black Notice” af Lotte Petri

Lotte Petri har skrevet endnu en bog. Hun har skrevet seks, hvor hun selv er ene forfatter og en hvor hun er med forfatter, så syv bøger i alt, hvor denne er en af de seneste. Den er udgivet, som serie, hvor man fik et afsnit om ugen i november måned. Den udkom som hel bog den 23. november 2017. Det er en anderledes måde at få en bog ud på, men også spændende. Jeg kom lidt sent ind i det, så jeg fik den som hel bog af Lotte og hendes forlag. Derfor er dette et anmeldereksemplar. Forlaget Saga har udgivet denne 201 sider lange bog. Pipaluk har skrevet denne anmeldelse, så lad os komme til selve anmeldelsen. 

Handling:

Et underligt lys på bunden af Dragør Havn får politiet til at tilkalde en specialist i våde gerningssteder. I vandet ligger en bil med liget af en ung kvinde, og det viser sig, at gerningsmanden har udført et sadistisk ritual på hende.

På en forreven klippestrækning i den allersydligste del af Norge finder en hundelufter et delvist skeletteret lig iført våddragt. En black notice – en international efterlysning gennem Interpol – sendes ud for at finde frem til ligets identitet, og inden længe dukker endnu et våddragtslig op i Holland.

Senere findes en anden dansk kvinde lemlæstet og livløs i en skovsø. Mod alle odds lykkes det at genoplive hende, og hun er nu politiets vigtigste vidne.

Efterforskningsleder Felix Jørgensen og hans nye assistent, Kathrine Nymark, aner en sammenhæng mellem drabene, og de beslutter sig for at prøve at lokke den grænseløse seriemorder i en fælde. Men det bringer Kathrines liv i overhængende fare.

Historien er delvist baseret på virkelige begivenheder.

(Taget fra saxo)

Min mening:

Det er en utroligt spændende bog, som kommer vidt omkring på de 200 sider, uden at det på nogen måde bliver forvirrende. Når man først har læst de første sider, så slipper man ikke bogen igen. Det er virkelig en velskrevet bog. Jeg tror ikke jeg har læst andet af denne forfatter, men det er da helt klart noget jeg gerne vil, for der er så stor en detalje righed i bogen at den greb mig om hjertet. Den var for mig sindssygt uhyggeligt, fordi det lige så godt kunne have været en bog om den ægte situation. Puha det var godt nok en realistisk omgang. Jeg kan godt lide at bogen ikke er mega lang, men samtidig har så meget handling.

Jeg synes godt nok at morderen er afskyelig. Det er en væmmelig verden vi lever i, i denne bog. Dog ved jeg at den er baseret på virkeligheden, så måske har der været så væmmelig en person på spil i Danmark. Det var dog en grusom tanke, som næsten ikke er til at holde ud. Jeg ville ønske at vi havde en mere rolig verden, så bøger som denne bare var fantasi fra forfatterens hjerne, men det er det ikke. Ikke det hele i hvret fald og det er det der gør Lotte virkelig dygtig, synes jeg. Hun kan tage virkeligheden og fantasien og blande dem sammen, uden at bogen bliver mindre realistisk af den grund.

? ? ? ? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *