Silje og Kattehjemmet #2 Dyreskuet

Michella Rasmussen har gjort det igen. Hun har skrevet en skøn lille børnebog om katte. Bogen er på 157 sider og er udgivet hos Tellerup. Den udkom på bogforum i år (2017) og det var der jeg fik den til anmeldelse af forfatteren med en hilsen i ? Altså er bogen et Anmeldereksemplar og Pipaluk er anmelderen af bogen her.

Handling:

Silje og hendes veninder finder en plakat med et dyreskue og beslutter sig for at deltage med katten Kamma. Det er farmorens kat fra hendes Kattehjem, så de vil også gøre reklame for hjemmet samtidig. Det kræver hårdt arbejde og mange ideer, at få det hele op at kører samtidig med at hjemmefronten ikke er helt som den plejer.

Min mening:

Det er en hurtig læst bog, for en erfaren læser, for sproget er let og flydende. Der er en god stor skrift og små kapitler der gør det hele meget mere overskueligt. Bogens omslag og siderne er af en god og lækker kvalitet, som passer med indholdet.

Jeg blev suget ind i bogen og var med det samme tilbage i Kattehjemmets univers. Det er ikke svært at forestille sig hvordan der ser ud, dufter og føles. Det beskrives ikke til ukendelighed, men vises på en forståelig måde, så alle kan være med. Jeg glemmer alt omkring mig, når jeg læser denne bog. Det er så fedt at opleve gang på gang.

Michella tager fat på nogle emner, som der måske ikke bliver talt så meget om. Jeg kan i hvert fald ikke lige huske at jeg har læst om det på den måde her. Det er et hårdt emne (der er så meget frygt, sorg, kærlighed forbundet med det), men det er ikke tungt at læse om og fylder ikke alt, men ligger lige bagved og lure. Jeg er sikker på at mange børn/unge vil have gavn af at læse denne bog også for andet end underholdningens skyld. Det er vigtigt at få snakket om hvordan det er når ens mor bliver forelsket, ens venner ikke er som de plejer og den slags, som vi går og tumler med, men måske ikke for sagt højt. Det kan den her bog også. Jeg genkendte mange af de følelser der var i bogen, så den er bestemt relevant.

Katte er en stor del af denne bog og det er bare så fantastisk at mærke kærligheden til dyrene hele vejen igennem. Det gør mig så glad indeni. Det er endnu en stærk bog, som rammer lige ind i læserens hjerte ❤️

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *