Homo Sapienne

Forfatter: Niviaq Korneliussen

Forlag: Milik

Udgivet: 30. November 2015

Sider: 182

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Fem unge mennesker, Fie, Inuk, Sara, Arnaq og Ivinnguaq. Fem skæbner der hvirvler sig ind i hinanden. De kæmper alle sammen med det at være ung og ikke helt som de andre på deres alder. De kæmper med druk, små samfund og homoseksualitet med mere.

Min mening:

En følelse af at været meget forvirret sniger sig ind igennem min krop mens jeg læser denne bog. Det er som om der er lidt for mange mennesker at skulle holde øje med. Jeg kan ikke rigtig skille de forskellige personer ad. De flyder meget sammen for mig. Når der så bliver skiftet til en ny persons synsvinkel, så er jeg helt lost. Tabt. Jeg kunne ikke følge med i denne hæsblæsende bogs tempo og det var egentlig ret synd, for jeg ønskede virkelig at kunne gribe fat i personerne og følge dem.

Jeg synes det er en vigtig historie, fordi Grønland er et samfund, hvor det kan være endnu sværere at være anderledes, ikke passe ind i normen eller hvad man nu siger. Hovedpersonerne er homosekuelle, boende på Grønland, så deres kamp er virkelig hård. Det virker til at Grønland er et meget lukket samfund, overfor noget der er anderledes, det er sådan det virker i bogen.

Der er nogle steder, hvor jeg blev rasende på personerne, andre steder jeg smilte stort og bare det at små ting kan ændre alt gør at jeg igen tror på at de nok skal klare det. Det er ikke en dårlig roman, man skal bare holde tungen lige i munden på de 182 sider der er ☺️

??? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *