Børn på flugt

Forfattere: Stephanie Fjeldsø Fischer, Signe Monrad, Majken Laugesen, Yasmin Simonsen, Lisa Yan, Helena B. Hollænder, Nina Svensson, Maria Louise Jensen, Sofie Riis Endahl, Helena Blak, Iben Agervig Carstensen og Laura Celina Rodiguez-Kusk

Forlag: Movellas i samarbejde med BoD, Verdens kultur centeret og Røde kors

Udgivet: 8. Juni 2016

Sider: 146

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Noveller om børn der flygter fra et krigshærget land til Danmark.

Min mening:

En af de bøger man bare skal læse også selvom det gør ondt langt ind i sjælen. Det er nogle hårde historier der formidles, gennem børns øjne. Børn der ikke længere ser verden, som et hyggeligt og uskyldigt sted, børn der har set mere end de fleste dansk fødte børn nogensinde vil se. Det er skræmmende hvad de har skulle igennem for at komme til et sted, hvor der er fredeligere end deres hjemland. Det er svært at forstå hvor meget det påvirker disse børns fremtid, når jeg ikke selv har været der, men jeg går ud faa at de har ar på sjælen.

Jeg synes det er en vigtig bog, fordi det er vigtigt at tænke på hvad de kommer fra, så vi kan hjælpe dem bedre på vej til et nyt liv i et meget fremmed land. Vi er jo slet ikke som de er i deres hjemland. Her er pisse koldt, fredeligt, men heller ikke umiddelbar kærlighed fra alle.

Der var desværre mange mange stavefejl i denne bog og det er rigtig synd, for historierne var gode og fangede bestemt min opmærksomhed hele vejen igennem. Det er ærgerligt at man ikke har brugt tid på lige at tjekke historierne igennem.

??? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *