Er du okay, Nanna?

Denne bog er en anmelderbog fra Forlaget Tellerup. Tusind tak, for denne læseoplevelse. Mine meninger er ikke påvirket af nogen.

Forfatter: Anika Eibe

Forlag: Tellerup

Udgivet: November 2017

Sider: 253

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Nanna føler sig usynlig, føler at ingen ser hende. Hun bliver mobbet. Yverhøj og hængepat er bare nogle af de navne hun bliver kaldt. Nanna er ensom. Den eneste der ser hende er Leon. Han er sød og venlig, men noget ved ham er ikke helt som det skal være. Det gør hende bange.

Min mening:

Denne bog beskriver et emne, som jeg mener er meget vigtigt. Det er et emne som jeg synes er temmelig overset i de ungdomsbøger jeg har læst. Voksenbøger taler om det, men hvorfor ikke også ungdomsbøgerne. Jeg ved ikke en gang helt hvad jeg skal kalde det, men der er i hvert jalousi og manipulation ind over. Det er forelskede teenagere der forsøger at finde deres vej gennem den forvirrende verden. Venskaber der vakler, kærester, skole og familie. Det er et emne, som normalt er hårdt og tungt at læse om, men Anika har gjort det til en humoristisk fortælling, som er let at læse og fordøje, men stadig er lige på kornet. Hun har virkelig talent.

Anika beskriver personerne og deres handlinger, så levende at jeg føler jeg har været med hele vejen. Jeg har et klart billede af hvem de er alle sammen. Nanna er og bliver sej. Hende vil jeg holde af meget længe. Jeg synes hendes karakter udviklede sig på en god og realistisk måde igennem bogen. Det virkede naturligt og ægte. Præcis som jeg bedst kan lide det. Hendes forældre var tåkrummende pinlige – det føltes sådan helt ud gennem bogen. Jeg kunne mærke bogen, hele vejen.

Jeg blev ramt lige i hjertet. Mindet om at jeg har været samme sted som Nanna. Jeg er glad for at denne bog er kommet på markedet og jeg håber at rigtig mange vil læse den. Håber mange vil føle at de ikke længere er alene. Vi er flere der har prøvet det. Det gør sindssygt ondt, men du er ikke alene. Det er en historie der er virkelig nærværende, vedrørende og rørende.

Nanna fik mig både til at tænke over hvad jeg selv har været igennem, hvor langt jeg er nået siden da, men den fik mig også til at skrald grine midt i en bus, klukke og mindes mit eget mislykkedes forsøg på at være rollespiller. Det er en genial bog, som jeg er dybt begejstret for ☺️

Glæder mig til at læse mere fra hendes hånd. Skriv, Anika skriv ? Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om Leon. Hans opførelse er helt uacceptabelt, men jeg er nysgerrig på hvad der kunne ligge i hans bagage.

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *