Agent storm

Titel: Agent Storm – Mit dobbeltliv i Al-Qaida

Forfatter: Morten Storm, Tim Lister og Paul Cruisehank

Forlag: People’s press

Udgivet: 29. September 2015

Sider: 466

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Morten Storm var muslim af den mere ekstreme slags, men undervejs for han kvaler og begynder at hjælpe PET med at bekæmpe terroristerne. For at være en god agent for PET bliver han nød til stadig at lade som om han er muslim, så han lever et dobbeltliv, hvilket er hårdt at håndtere. I denne bog er vi med helt derinde, hvor valgene handler om liv eller død, helt derinde hvor det gør ondt.

Min mening:

Det er en af de bøger, som ikke lige slipper dig igen, selvom den er lukket ned og afsluttet. Det er en bog der er hjerteskærende, grum og næsten ikke til at holde ud, fordi det er så skræmmende hvad en terrorist kan finde på. Men det er også en bog, der giver en anelse håb for, at der stadig findes noget godt i vores verden. Den balancere mellem det gode og onde på en rigtig fin måde. Du kommer virkelig med helt ned i krigene, hvor du kan hører skuddene ramme dig. Du bliver i tvivl om der faktisk godhed nok, til at slå al den ondskab ned. Det var så levende fortalt at jeg flere gange måtte slukke for lydbogen og lige se at den verden jeg kender stadig findes. Det er en hård bog at læse, både fordi den er fyldt med uforudsigelig vold, men også fordi netop er så levende, at du selv føler at du oplever det, som hovedpersonen skal igennem. Jeg har igennem rigtig mange følelser i denne bog og det synes jeg virkelig var godt. Selvom det er en alvorlig bog, så mener jeg også at det er en vigtig bog, fordi den fortæller om det at blive radikaliseret, være der hvor bomberne regner ned over dig, frygten sidder under huden og du ikke ved hvem du kan stole på. Men også fordi den fortæller os om hvordan man kommer ud igen.

Jeg ved ikke hvor meget jeg vil stole på denne bog. Jeg ved ikke nok om PET og andre efterretningstjenester til at vide om det er sandt at de er på den måde. Jeg synes det virker en smule vildt, hvis de virkelig kan tillade sig så meget og så på skatteydernes regning! Det gør mig ufatteligt vred, hvis det er sandheden. Jeg håber virkelig ikke at de bruger så mange penge på alt muligt der for mig virker helt unødvendigt. Ja, det kan da godt være at jeg ikke helt fatter hvorfor det er nødvendigt, men måske er det bare sådan de gør. Det virker bare forkert. Bogen vækker virkelig mange følelser i en og for det skal den have en masse stjerner (bøger) i sig selv. Det er en massiv og omsiggribende bog, som virkelig kræver at man har lyst til at hører om muslimske traditioner, radikalisering, efterretingstjenester med mere. En ting jeg godt lige vil sige her til sidst. Jeg sætter stor pris på at han (Morten Storm) ikke gør det til en dans på lyserøde skyer, det han har oplevet. Han fortæller det fuldstændigt ærligt og råt – det er i hvert fald sådan det virker på mig og det kan jeg virkelig godt lide.

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *