Peter Pan og Wendy

Forfatter: J. M. Barrie

Forlag: Sesam

Udgivet: 2004 – denne udgave

I 1911 udkom den første Peter Pan i romanform. Historien, som vi nok alle kender blev faktisk først skrevet, som et teaterstykke. I 1804 blev den opført for første gang, som teaterstykke. Det er over hundrede år siden, at denne historie kontrol verden og vi læser og kender den stadigvæk.

Sider: 216

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Peter Pan er en forældreløs dreng, som nægter at blive voksen. En dag møder han Wendy, John og Michael og tager dem med til Ønskeøen, hvor de oplever en masse eventyr, som børn normalt ikke vil opleve. 

Min mening:

Jeg har kun set Peter Pan, som film for lang tid siden og det er bestemt ikke den samme historie, som i denne bog. Så vidt jeg husker er filmen ikke helt så barsk, som bogen på en eller anden måde er. Den lille forældreløse dreng Peter Pan, som tror alle mødre er forfærdelige, fordi hans egen har været det. Det er en tragisk historie han har med sig og alligevel finder jeg bogen meget magisk. Der er noget meget smuk og magisk over denne lidt triste historie.

Hvis man ikke ser dybere ned i bogen end de skrevne ord, så er det faktisk en smuk fortælling, men søger man dybere er der også en tragisk historie gemt. Jeg elskede denne her historie meget mere end filmen. Dybden er så meget bedre her og jeg kan slet ikke lade være med at smile over de tegninger der er med. De er smukke, magiske, detaljeret og meget dybe. De passer så fint til bogen ?

????? af 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *