Sort land

Forfatter: Ahmad Mahmoud

Forlag: People’s Press 

Udgivet: 2015

Sider: 189

Anmelder: Pipaluk

Det er en hårdtslående, ualmindelig ærlig bog, som knuser dit hjerte i tusinde stykker. Det var i hvert fald sådan jeg havde det, da bogen var færdig. Jeg kunne ikke stoppe med at lytte til den, selvom hvert ord gjorde ondt. Dog måtte jeg af og til stoppe alligevel, for at læse noget andet, så jeg ikke tabte al håbet for menneskeheden. Det er så barsk en bog og den giver et helt andet billede af det at være en indvander familie, end “Hvor taler du flot dansk”, som jeg også har læst. Det er to meget forskellige bøger og ligger man dem sammen, så har vi et lidt større indblik i hvordan det er at komme til et fremmed land. Der er mange historier om det at være fremmed i et land, men denne her er præget af vold, tvangsægteskaber og arbejdsløshed. En form for modvilje mod systemet, mod Danmark.

Forfatteren fortæller om det hele så levende, at jeg følte slagene hagle ned over mig – igen og igen. Det var en smertefuld historie, en af dem der vil sidde i mit hjerte i rigtig lang tid. Det er så tankevækkende, at de lever i vores samfund, uden at ville/kunne blive en del af os. Af fællesskabet. Jeg bliver ked af det, når jeg hører at de snyder systemet, ikke vil være en del af samfundet, men også når vi ikke lader dem være en del af samfundet. Det er smerterne at se at vi lever i to parallelle verdner i samme land. 

Det er en bog jeg vil anbefale, hvis du vil lærer mere om hvordan det er at være mønsterbryder, for det er netop det forfatteren er. Hvis du vil hører om hvordan livet kan være bag murene hos en familie der kommer fra et andet land, så er denne bog også perfekt. Jeg synes det er vigtigt at vi får øjnene helt op for hvordan livet kan være hos de som kommer til vort land. 

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *