21 måder at dø

Forfatter: Sarah Engell

Forlag: Carlsen

Udgivet: 11. Februar 2014

Sider: 337

Anmelder: Pipaluk

Det er en barsk bog på så mange niveauer. Mobning er blevet noget helt andet og meget vildere end dengang jeg gik i skole og alligevel er der så meget der stadig er det samme. Jeg er glad for, at jeg ikke levede i en digital verden, da jeg som ung blev mobbet rigtig meget. Der blev sagt en masse grimme ting om mig og gang på gang blev min cykel stjålet, min cykelhjelm smadret og ikke mindst blev jeg slået – ja og lærer gjorde ikke en skid. Bogen her mindede mig om hvor meget jeg hadet skolen, hvor meget jeg ønskede ikke at være i denne verden mere, fordi jeg ikke kunne finde ud af at være god nok til andre. Jeg var anderledes, fordi jeg ikke gik i det rigtige tøj, havde briller, talte en anden dialekt end de gjorde og ikke mindst, så var jeg tyk – ikke meget, men nok til at jeg blev mobbet. Jeg var sjov at mobbe, fordi jeg blev ked af det og fordi jeg blev rasende. Jeg smadrede min bog i hoved på en af dem en gang, men det hjalp ikke. Det var tre hårde år. Den her bog, huskede mig også på, at jeg er kommet så langt siden da. Der er sket så mange gode ting siden dengang 🙂

Som sagt er det en barsk bog om mobning, så jeg græd undervejs, hvilket var temmelig upraktisk, da jeg hørte den på lydbog når jeg gik en tur. Folk kigger altså temmelig mærkeligt på en, når man har tårer ned af kinderne mens man går tur 🙂 Men spøjst nok, tør folk ikke spørge om jeg er okay. Det er en tankevækkende bog. Jeg priste mig hele tiden lykkelig over at jeg ikke selv har været ung i den tid, hvor de sociale medier har så meget magt, som de har nu. Mobning kan ødelægge så meget for andre mennesker. Det kan nogen gange ødelægge hele livet, for den der bliver mobbet og faktisk også deres venner og familie. Det er så stærkt og vigtigt et emne, at jeg vil synes at mange flere skulle læse denne bog. Det er så vigtigt at skabe endnu mere opmærksomhed på mobning og sådan en som Amalie skulle have et seriøst løs i røven. Der skal være en konsekvens af det hun satte i gang og alle de satans medløbere ;( skulle også klaskes. Mobning gør mig vred og bogen sætter virkelig følelser i gang indeni mig. Det er vildt hvad en bog kan, men den mindede mig så meget om det der skete for mig, at jeg følte det hele igen.

Bogen er velskrevet. Sarah Engell kan virkelig skrive og sikke en overraskelse jeg fik i slutningen. Jeg havde set bogen gå i en helt anden retning. Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre slutningen, men blev overrasket 🙂

 ???? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *