Illuminae – Illuminae filerne 01

Forfatter: Amie Kaufman og Jay Kristoff

Forlag: Politikens forlag 

Udgivet: 2016 på dansk, original sproget 2015

Sider: 601

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Kady slår op med sin kæreste Erza og tror at det er det hårdeste hun nogensinde skal igennem, men kort tid efter invaderes hendes planet. 

Min mening:

Det er en bog, som er skrevet på en meget anderledes måde end normale bøger. Det er et stort virvar af forskellige filer, chatsamtaler, Aidans kommunikation og overvågnings billeder i tekstform, men det er på ingen måde en dårlig måde at skrive det på. Faktisk elsker jeg at det er skrevet sådan og selvom det var lidt forvirrende for mig i starten, så kom jeg ret hurtigt efter det igen. Det er en bog der er lyn hurtig at læse, fordi siderne ikke er fyldt med tekst. Det skal dog siges at der er en masse dybde i selvom teksten pr side ikke er prangende hver gang. Jeg blev hurtigt grebet af stemningen. 

Det at der er så meget kaos nogen steder i bogen gør at jeg føler handlingen er meget troværdig. Der er flere twist undervejs, som jeg ikke havde set komme og det er også en del af det der gør bogen spændende. De status opdateringer der undervejs er både med til at skabe forståelse af hvad der sker og ikke mindst en uhygge, som sætter sig som kølig gåsehud op langs ryggen. 

Jeg kan se hvad forfatteren måske ville fortælle om vores eventuelle fremtid. Måske ender vi ligesom dem i bogen, fordi vi ødelægger vores egen verden mere og mere. Måske må vi finde en anden løsning, for den virker heller ikke helt sikker. Det her en fremtidsbog uden overdrevne gadgets ting som jeg ikke forstår mig på. Selvom den er 600 sider lang, så føles den let og på ingen måder tung ?

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *