Midt august readathon #1

Jeg elsker readathons, fordi jeg kan synke dybt ned i de bøger jeg mangler at færdiggøre eller måske bare gerne vil læse. Denne gang handler det om at få færdiggjort en masse bøger, som jeg ikke er kommet i mål med endnu. Jeg har fem bøger, som ikke er færdiggjort endnu og dem vil jeg gerne læse færdig i denne uge. Der er temmelig lang vej med to af dem, men jeg har jo god tid. 

De fem bøger er to lydbøger, “Sort Land” og “Homo Sapienne”. De tre fysiske bøger er “Børn på flugt”, “Mine fædres hus” og “Mimesis”. Sidst nævnte er en anmelderbog.

Klokken 09.06:

Jeg blev færdig med “Homo Sapienne”. Der var heller ikke meget tilbage af den. Faktisk kun cirka to sider, så det tog ikke lang tid at læse færdig. Jeg synes den var lidt forvirrende for mig, men det er en vigtig bog. 

Jeg begynder nu på “Sort land”, mens jeg går en morgentur. Den bliver jeg nok også færdig med idag. Den er cirka fire timer lang, så det når jeg nok med alle de ture jeg skal gå i dag, for at gøre alle de praktiske ting, som jo også skal passes.

Læste sider: 2

Klokken 12.43:

Jeg har gået en tur og klaret alle de praktiske ting, som skulle løses udenfor hjemmet. Jeg er cirka halvvejs i “Sort Land” og skifter nu til en fysisk bog. Den næste bog i rækken er “Børn på flugt”. Jeg mangler cirka ti sider, så jeg er snart tilbage igen. 

Klokken 13.14:

Bom, endnu en bog lander i bunken af læste bøger ? Jeg blev færdig med “Børn på flugt” og det er også en af de vigtige bøger, som jeg åbenbart læser en del af for tiden. De handlet om mennesker som ikke selv kan gøre for deres situation. Det er mennesker i svære situationer. Denne bog var ret hård at læse for mig i hvert fald, fordi der var så meget sorg inde over, så meget håbløshed og tab. 

Jeg hopper tilbage til “Sort land”, for det er tid til frokost og nogle praktiske gøremål.

Læste sider: 15 (Sort land er ikke med endnu)

Klokken 14.23:

Jeg går nu i gang med “Mimesis”, hvor jeg mangler 180 sider sådan cirka. Jeg kan godt nå det i denne uge. Der er jo godt med dage endnu ☺️ Jeg havde lovet at læse den hurtigt, da det er en anmelderbog, men der skete bare så meget lige efter jeg havde fået den. Nu skal den være færdig ?

Klokken 18.18:

Jeg har nu færdiggjort bogen “Sort land”, som er en hjerteskærende fortælling om hvordan livet kan være i en indvandre familie. Det er ikke noget smukt syn, men de lever som de har lært at leve og bringer det videre gennem generationer. Det er en smertefuld historie, hvor fokussen er på vold, tvangsægteskaber og mistillid. 

Lige nu trænger jeg til en pause fra bøger. Jeg tænder tv’et lidt (hvilket ikke hjalp på min tillid til samfundet – tændte åbenbart midt i nyhederne med vold, vold og vold). Må se noget Netflix, gør jeg læser videre.

Læste sider: 204

Klokken 23.59:

Ja det blev ikke rigtig til meget mere læsning. Fik læst en lille smule i “Mimesis”, men jeg var for træt til at koncentrere mig ordentligt. Jeg vil dog læse lidt i”Midgårdsskrøner”, som er en tegneserie, inden jeg går i seng.

Ialt blev det til 225 sider for idag. Det er nu meget godt gået og det skal nok blive lige så godt i morgen ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *