Hvor taler du flot dansk

Forfatter: Abdel Aziz Mahmoud

Forlag: Politiken

Udgivet: April 2016

Sider: 197

Anmelder: Pipaluk

Handling: 

Vi følger med i Abdel og hans familie kamp for at blive en del af vores tillukkede samfund. Der er opture og nedture undervejs, men de giver ikke op, selvom det ville være forståeligt at tænke at det er en for hård kamp. Lykkes det for dem og hvad sker med dem undervejs, ja det må du læse i bogen ☺️

Min mening:

Denne bog er et humoristisk, dog alvorligt spark i røven. Ikke kun til de blege danskere, men også til de røde, gule, brune samt andre farvede danskere. Integration er ikke en envejs ting, det er bestemt et fælles projekt. Vi skal være bedre til at omfavne hinanden. Det er det han prøver at sige med denne bog eller det er i hvert fald det jeg får ud af det. Det er en bog der maner til eftertanke om ens egen opførelse, men også hvordan vores samfund behandler folk, som ikke er af samme hudfarve! Jeg er dybt chokeret over den tilsvining han møder, bare fordi han er af en anden hudfarve end de blege. Helt ærligt, det er fandme ikke i orden. En fremmed er bare end ven, du ikke kender endnu!

Sproget er levende, så der bliver virkelig skabt mange billeder inde i mit hoved, hvilket er sjovt, for jeg ved ikke rigtig hvordan der ser ud i andres hjem. Der blev bare skabt så fine billeder af hvordan alt så ud fra hans øjne og det gjorde at jeg fik smilet en del. Jeg har også være vred, ked af det og virkelig arrig. Hvordan kan vi dog tillade os at være så tarvelige overfor andre. Det er sgu ikke kun dem fra muslimske lande vi åbenbart ikke kan lide, men alt der ikke ligner os. Hvad fanden er det for en holdning. 

Fantastisk bog, som bør læses af alle! Det er en vigtig bog og jeg elsker at han ikke siger at det er så synd for ham, men med alt hans overskud forsøger at slå det væk med humor. For fanden hvor er det bare godt. Jeg er glad for at vores land er beriget med flerfarvet kultur. Det gør os rigere, at vi kan rumme alle. Den her bog har virkelig fået mig til at tænke over hvor stor en forskel det ville være for mig at flytte til et andet land, uden at vide noget om landet eller vide om jeg kunne komme til mit oprindelige land. Tænk hvis vi ikke kunne bo i Danmark mere, men måtte flygte, så håber jeg folk vil tage godt imod hos. Der er virkelig sat tanker i gang hos mig og jeg må hellere stoppe mig selv, inden jeg har skrevet en roman ?

Bogen er så meget værd at læse ☺️ Ærligt så håber jeg han bliver ved med at skrive, for det var en fornøjelse at læse hans bog ?

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *