Genspejl

Anmeldereksemplar givet til mig af forfatteren selv. Tusind tak for bogen og muligheden for at lære dit forfatterskab at kende. 

Forfatter: Claus Lohman

Forlag: Proportion

Udgivet: 2015 – Det er anden bog i serien om genetikeren Sarah. Den første bog Genstart udkom i 2013 og den sidste bog Genkald udkom i 2016.

Sider: 432

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Sarah, David, Leroy og Katy har startet et nyt liv sammen med minoitterne. Det er ligesom Amish et samfund uden for den moderne teknologi. Her lever de et fredeligt liv lige indtil en plejehjems beboer begår selvmord. 

Min mening:

Jeg fandt ikke denne bog halvt så spændende som den første i serien. Det var lidt som om jeg kendte historien fra starten af og vidste hvad der ville ske. Det var godt nok ærgerligt. Jeg følte at der var rigtig mange gentagelser fra bog et. Jeg vil ikke sige at der står ordret det samme, for det mener jeg bestemt ikke, men det føltes bare som om jeg havde læst det før. Det var lidt som om jeg havde læst bogen før. Samme historie, bare skrevet anderledes. Der sker meget det samme. Altså de finder mutationer og bliver jagtet af nogle der vil dræbe dem.

Det hele skal ikke være brok, for Claus forstår at skifte mellem det langsomme Minoit liv og One gruppens hurtigere hverdag, på en måde der gør at man på ingen måde bliver forvirret eller ikke kan følge med. Det er sådan meget glidende måde, så lækkert ☺️ Skiftene er en af de ting, som gør at jeg ikke vil slippe hans forfatterskab, bare fordi én ikke lige faldt i min smag. Jeg vil læse den næste bog også.

En anden ting der gør at jeg må læse mere er slutningen. Den hæver hele bogen op på de stjerner (bogstakke), som den får i bunden. Det er genialt skrevet, dog lidt forudsigeligt. Metoden var slet ikke den jeg tænkte, hvilket var skønt. Det var overraskende. Havde selv tænkt anderledes. I samme bane, men ikke helt alligevel. 

Desværre var der en ting, som jeg synes dominerede bogen alt for meget. Meget avanceret genforskning. Det blev simpelthen for teknisk til mig flere steder undervejs og da jeg ikke kan huske hvad alle de ord betød, så kan det være mega svært at følge med i bogen og dens plot. Der var for meget teknisk genforskning, hvis du spørg mig. Udover disse nogen gange lange passager med forskning, så er hans sprog lækkert og levende. Det holder jeg meget af.  Jeg vil helt klart læse den sidste i serien og håbe at den har samme niveau som etteren. Jeg følte aldrig rigtig den her kom op på niveau med Genstart. 

??? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *