Silje og Kattehjemmet #1 – Den nye kat

Forfatter: Michella Rasmussen

Forlag: Tellerup

Udgivet: 2017

Sider: 155

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Siljes farmor har et Kattehjem, men en dag brækker hun hoften og kan for en tid ikke passe Kattehjemmet. Siljes mor vil aflive kattene, selvom Silje gerne vil passe dem til farmor kommer tilbage. Får hun lov at beholde Kattehjemmet?

Min mening:

Det er en rigtig sød historie om Silje som skal passe et Kattehjem, fordi hendes farmor skal opereres. Den har et letbsprog, så den er let at læse og hurtig at komme igennem. Der er en spændende udvikling igennem bogen og den er på ingen måde kedelig. Jeg kunne godt lide at den faktisk var baseret på et Kattehjem, det er ikke noget jeg synes jeg ser så tit. Det var skønt at mærke kærligheden til dyrene.

Det er godt tænkt at skrive sådan en bog. Den mindet mig lidt om de heste bøger jeg forsøgte at læse som barn, altså hvor heste og venskab var plottet for bogen og her er det bare opdateret til at være Kattehjem, katte og venskaber. Det er så fedt. Det er den nye generation af børnebøger, som handler om hverdagens helte.

Det er også en af de ting som jeg rigtig godt kunne lide – det med at det var en bog om hverdagens helte og ikke noget med superkræfter. Her er et bogligt forbillede, som vi rent faktisk kan leve op til. Det er simpelthen så rart. Det betyder meget at man ikke altid skal have overnaturlige superpowers for at være en heltinde/helt. 

???? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *