The little old lady who broke all the rules

Titel: The little old lady who broke all the rules

Forfatter: Catharina Ingelman-Sundberg

Forlag: Pan books

Sider: 454

Udgivet: 2014 (Engelsk version) / 2012 (original version)

Bedømmelse: 5/5

Anmelder: Pipaluk


Handling:

Martha er kommet på plejehjem og det bryder hun sig bestemt ikke om. Hun er en ældre dame, men hendes hjerne fejler bestemt ikke noget, så hun planlægger med sine venner, hvordan de skal flygte fra plejehjemmet. Hun og de andre vil have mere indhold i deres liv, så de vil prøve at røve en bank, men lykkes det og hvordan skal de komme til det?

Min mening:

Åh denne bog er det mest fantastiske stykke svensk litteratur jeg har læst længe. Den er simpelthen så morsom og nok mest fordi det er gamle mennesker der laver en masse ting, som man ikke lige mener at ældre mennesker, normalt laver. Martha som er “lederen” i gruppen af ældre venner er en dame med krudt i røven og gang i de små grå. Hun kan virkelig udtænke i store forbrydelser, hvor de ikke vil skade nogen – hun bruger de andres kvaliteter, altså det de er gode til og det er altså virkelig smukt. 

Jeg grinte meget af vejen fordi bogen virkelig er skrevet i en morsom tone og det at sådan en omgang gamle koner kan snyde verden, ja det er da ret sjovt. Bogens karakterer virker, ligesom selve historien ret levende, som om du er der selv. Hvilket jo er rigtig godt, bortset fra at jeg så har været vidne til en kriminalitet uden at fortælle nogen om det 🙂 Skidt med det. Ingen opdager et jeg ved noget 🙂 Hele den her bog handler om at undgå at skade nogle mennesker, men alligevel lave forbrydelser og måske endda slipper godt fra det. 

Den er virkelig værd at læse, hvis man er til humoristiske romaner på den svenske måde. Jeg elskede virkelig denne historie, for dens kærlighed til ældre mennesker og dens samfunds kritik. Jeg er normalt ikke til engelske bøger, fordi jeg har svært ved at læse det, men jeg hørte denne på lydbog og sproget var let og nemt, at forstå, så det er bare super fedt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *