Den utæmmelige

Dette er et anmelder eksemplar givet til mig af Politikens forlag. Tusind tak for denne bog. Jeg er dybt taknemmelig. Alle mine meninger er mine egne.

Titel: Den utæmmelige, Lars-Emil Johansen – eneren i grønlandsk politik.

Forfatter: Niels Ole Qvist

Forlag: Politikens

Udgivet: 2017

Sider: 344

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Lars-Emil er politiker på Grønland. En af mændenes bag hjemmestyret. I denne bog følger vi hans liv, passion og vejen gennem politik. Bogen er også en fortælling om et lands vej til selvstyre.

Min mening:

Det er en bog, som skal have tid og fordybelse, for at få det hele med. For at forstå hvorfor Grønland og Lars-Emil gør som de gør. Det er en helt igennem velskrevet og gennemarbejdet biografi om en af Grønlands største politikere gennem tiden og den sidste af de tre isbjørne. Jeg er imponeret over dette værk, som tager en igennem et Grønlandsk politiker liv og det er aldrig kedeligt at læse. Forfatteren forstår den grønlandske måde at være på og jeg føler hele vejen igennem denne bog, at han respektere dem som de er.

Det er en bog, som i den grad overraskede mig, fordi der også stod noget om min egen slægt i bogen. Det var nogle ting jeg ikke vidste, så det var bare super fedt. Jeg blev også overrasket over hvor meget humor der lå gemt mellem alvoren i denne bog. Jeg grinte højt flere gange og det er ikke sikkert at andre forstår hvorfor, men jeg har måske efterhånden fået en anderledes humor. 

Lars-Emil er ikke eskimo, men en whiskymo”

Citat fra bogen, som jeg grinte rigtig meget af, trods den alvor der ligger bag denne sætning. Jeg forstod alvoren og dybden i det. Jeg synes Lars-Emil er en modig mand, fordi han står frem med sit liv som det var med alkoholmisbrug og masser af damer også selvom han var i forhold. Det er fedt at der var fokus på at han rent faktisk havde et misbrug og gjorde noget ved det. Det gjorde hele denne bog, så meget mere troværdig at vi så med både når der var optur og nedtur. Det er en af de bøger, som vil følge mig længe.

Jeg fik virkelig et indblik i Grønlands historie og den kamp de har kæmpet for at få selvstyre. Det er en kamp der har kostet mange krafter og jeg synes det kan mærkes helt ud på den anden side af bogen, hvor meget Lars-Emil brænder for politik. Det er så fedt at læse. Der bliver skrevet om splittelsen mellem at være grønlænder og dansker, politik, forhold og følelser på den dybe måde. Jeg grinte og græd undervejs. Det er en virkelig levende og medrivende bog. Den er fyldt med ærlighed og passion!

❤️ Grønland er en del af mit hjerte ❤️ og jeg hepper på dem i deres kamp for frihed. Det skal nok lykkes. Jeg tror på jer ❤️

????? /5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *