Skatteøen

Forfatter: Robert Louis Stevenson

Forlag: Sesam

Udgivet: 2005

Den allerførste udgave af denne historie kom i 1883, men før det, altså i 1881-1882 var bogen en føljeton i ungdomsmagasinet Young Foks.

Sider: 194

Anmelder: Pipaluk

Handling:

En sømand logere sig på en kro og lever der et stykke tid. Der er en han er bange for skal finde han, så han gemmer sig der, men da kroejeren dør hvirvles sønnen ind i et eventyr af en anden verden med sørøvere, skatte og alt hvad sådan nogen rejser ellers kan byde på. Venskaber, griskhed, mod med mere ?

Min mening:

Det var ikke helt den historie jeg havde forventet og på en eller anden måde føltes slutningen sådan svag. Jeg følge mig i hvert fald sådan lidt klasket sammen til sidst, som om en stærk slutning ikke lige fandtes på lageret.

Nå, men udover det så elskede jeg at bogen var så gennemført sømandsagtig. Sproget var rigtigt og ikke sådan noget landkrabbe snak, som folk uden viden om søen taler. Det gjorde mig i ganske godt humør, at der på ingen måde blev langt fingre i mellem og alt blev bare sagt lige ud af posen. 

Den er smukt illustret af Robert Ingpen, som også har illustret “Peter Pan og Wendy”. Jeg er imponeret over hvor dybe, detaljerige hans billeder er, samtidig med at de er enkle og smukke. Illustrationer kan ødelægge alt eller samle hele historien og her samler de det hele på en smuk måde ?

Jeg var ikke mega begejstret, men jeg var da underholdt. Sproget virkede en smule gammeldags til tider, men den er nok ikke blevet opdateret i sproget siden den kom ud i 1883 – det vil sige at det er den nok alligevel, men nogen steder er den glippet lidt ☺️

??? / 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *