Højt spil

Titel: Højt spil

Forfatter: Rune Stefanson

Forlag: Byens forlag

Udgivet: 2016

Sider: 274

Bedømmelse: 2/5

Anmelder: Pipaluk

Dette er et anmelder eksemplar, givet til mig af Byens forlag. Alle mine meninger er mine egne.


Handling:

En islandsk fodboldspiller bliver slået ihjel i Roskilde og en berømt fodboldleder dør på sin landejendom syd for München. Privatopdager Marcelo Krankl og hans makker, Toni Toro, hyres først af FC Roskilde og derefter af FC Bayern München. Begge steder er der mistanke om matchfixing, men er det rigtigt?

Min mening:

Hmm… Hvis du ikke er en del af fodboldverden, så tror jeg du vil få et problem med den her bog, for jeg forstod ikke meget af det der foregik og jeg synes det virkede ret så usandsynligt at det der sker, virkelig kunne ske. Jeg ved godt at vi lever i en verden der er lidt fucked up, men så meget? Jeg ved også godt at denne bog er ren fantasi, men som han selv skriver så er det jo kommet et sted fra – inspirationen. Matchfixing kan ske, det ved jeg godt, men at komme ind i det på den her måde virker mærkeligt. Det er måske bare mig, som ikke forstår mig på den slags. Det kan være.

Den virkede til at ville være meget mere end den egentlig er og det er synd. Den vil gerne være en ny og moderne krimi, med en biografi og fodboldhistorie indeni, men det virker bare til at der bliver gabt over for meget her. Jeg synes ikke rigtig det fungerede, men jeg er måske heller ikke det rigtige publikum, at spørge her. Jeg elsker fodbold – både i tv og på stadion og har da også selv spillet, men der er grænser for min fodboldviden og den skal være meget større for at være med hele vejen. Jeg følte jeg haltede efter hele tiden og ikke rigtig kunne få greb på disse karaktere i bogen.

Hvis jeg skulle have skrevet denne bog, så ville jeg have lavet alle navnene ukendte, da jeg blev mega forvirret over at nogle af navnene var på mennesker vi kendte i forvejen og jeg følte (selvom forfatteren siger det ikke er sådan), at de på en måde også blev anklaget for at kunne have fixet en kamp. Jeg er ikke imponeret over denne bog. Måske var det også en fejl at komme ind mit i en bogserie. Dette er nummer 4 og jeg har som sædvandligt ikke læst nogen af de andre. Det tog mig ret lang tid at finde ud af hvem der var hvad og hvad der skete. Jeg var mere forvirret end underholdt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *