Tabernes konge

Titel: Tabernes konge

Forfatter: Patric Paw Wärgården

Forlag: Byens forlag

Udgivet: 2016

Sider: 337

Anmelder: Pipaluk

Dette er et anmelder eksemplar, som er givet til mig af Byens forlag og alle mine meninger er mine egne. 


Handling:

Julian er en ung fyr, hvis liv ikke helt så let som han gerne vil have at det er. Da han kommer på kunstskole, er det som hans liv går helt galt og han ryger ud i et misbrug, som kun forstærkes af hans angst.

Min mening:

Det er en underlig bog. Jeg kunne ikke rigtig finde ud af om jeg elskede den eller synes den var skrækkelig. Jeg havde begge følelser indeni og det forvirrede mig ret meget. Lad os se på hvad det er der tæller for og imod. Til sidst kommer jeg med min konklusion. Det er vildt at den har forvirret mig så meget. Det sker ikke så tit. Jeg plejer at kunne mærke hvilken side jeg hælder til. Den er enten fire stjerner værd eller to.

Det gode:

  • Den er læst op på sådan en digtagtig måde, hvilket gør bogens hovedperson hektisk og hurtig, omflakkende på en virkelig lækker måde, som passer godt til bogens indhold.
  • Det er en meget dyb. Vi kommer med helt ind bag facaden hos hovedperson, som lever et liv i misbrug og fordi jeg selv har været der kan jeg godt se hvor rigtigt det er. Vi oplever det alle forskelligt, men nogen ting er ens.
  • Jeg føler at det er en meget vigtig roman, som alle bør læse, for den er fortæller meget om livet som misbruger. Det er vigtigt at folk også får den side at se og ikke bare tror at det er så skide let at komme ud af. Det er der mange der tror, men misbruget af al magten og det kræver ufatteligt meget.

Det negative:

  • Den er utroligt smertefuld, at læse. I hvert fald for mig, som selv har været i et misbrug. Det er næsten ikke til at holde ud af læse.
  • Det forvirrede mig at det var en roman, men en selvbiografisk roman. Altså er det ikke bare en af delene? Den virkede ægte, så kunne ikke det der roman noget, men det er kun en lille ting.
  • Hovedpersonen har jeg råbt af og synes generelt han var mega irriterende. Jeg ved godt at han ikke selv kan gøre for det, fordi det er misbruget der styre, men han er ikke sådan særlig elskelig. Jeg mangler lidt en forbindelse til ha. Han er meget udsvævende.

Da jeg synes det er en vigtig bog og det er som om de positive er ting alligevel fylder meget mere end det negative, så den får altså 4 stjerner her fra. Det er som om der mangler en lille smule, en sidste besked fra hovedpersonen, men jeg ved også godt at det ikke er så nemt, som jeg får det til at lyde 🙂 Det kan både ende skidt og godt eller noget midt i mellem, så jeg acceptere at det er som det er 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *