Under åben himmel

Titel: Anne Dorte Michelsen, under åben himmel

Forfatter: Troels Frøkjær

Forlag: Gyldendals

Sider: 275

Udgivet: 2017

Bedømmelse: 4/5

Anmelder: Pipaluk

Dette er et anmeldereksemplar givet til mig af Troels (forfatteren selv). Min mening om denne bog er helt min egen og ikke påvirket af hverken forfatter, forlag eller nogen anden. 


Handling: 

Samtaler mellem forfatteren og Anne Dorthe om hende og hendes musik. Der bliver talt ærligt om hendes karriere, hendes familieliv og alt deri mellem. Det kan være svært at være kendt, når man bare er en ung pige, da det hele begyndte.

Min mening:

Bogen er virkelig godt sat op med kortere kapitler, som indeholder sange, billeder og en godt formuleret tekst. Dog er det som om at hovedpersonen Anne-Dorthe forsvinder lidt i mængden af information, hvilket er rigtig synd. Jeg føler at jeg hører langt mere om hendes musik og det hun har lavet end hende personligt. Jeg føler den er lidt overfladisk. Er du til den musik hun laver, så er den rigtig god, for det handler meget mere om hendes musik end hende.

På en eller anden måde er det som om at alt andet fylder meget mere end hun gør, hvilket er synd, når det nu er en biografi om hende. Der er mange af de personer som er i hendes liv, som fylder mere i hendes bog end jeg umiddelbart synes er nødvendigt, men jeg kan også godt se at det kan være nødvendigt at se det hele fra andres vinkler også. Det giver bare så en eller anden måde en manglende dybde.

Hele kapitlet “Helt Privat”, forstår jeg slet ikke hvorfor skal med. Det virker mere som fyld end noget der faktisk er brugbart for læseren. Ja, undskyld, men det er sådan jeg har det med det kapitel.

Det er nok egentligt mest midter stykket, hvor vi hører meget om udgivelserne der er lidt svagt, men interessant for musik elsker. Jeg elsker de dele på begge sider af det stykke, hvor vi kommer mere i dybden med Anne-Dorthe, men den kommer aldrig rigtig dybt synes jeg. Anne-Dorthe virker til at være en privat person og det bære bogen meget præg af. Der bliver ikke lukket helt op for sluserne, men alligevel vil jeg sige at det faktisk er et værk der er værd at læse.

De farvede sider med specifikke spørgsmål, gør at bogen brydes lidt i sin rytme, men på en god og kreativ måde, som jeg ikke synes at have mødt i nogen anden bog. Bogen skildre på en smuk og elegant måde hvor meget musikken kan gøre for os og hvor meget det har fyldt i hendes liv. Jeg er vild med ideen om at det ikke skal være en traditionel biografi, for Anne-Dorthe er ikke et menneske man kan proppe ned i en boks og så passer hun bare ind.

Forfatteren er journalist og har derfor en anden til gang til en bog end andre har. Det kan godt ses at det er mere et journalistisk værk end så mange andre biografier jeg har læst, men i denne situation virker det faktisk ret godt. Sproget er let læseligt, det flyder godt og er hele tiden til at forstå.

Der er en stor ærlighed de steder, hvor hun åbner lidt mere op. Hele vejen igennem bogen kan man godt fornemme den følsomhed der er i hende, den sårbarhed der er i hende liv og det er en af de ting der gør at denne bog som helhed er både smuk og værd at læse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *