Tir-Nâzrals arving

Dette er et anmeldereksemplar givet til mig af forfatteren til bogen. Dog er alle mine meninger mine egne. Jeg er hverken påvirket af forfatteren, forlaget eller andre læsere 🙂

Handling:

Sebastian er en nysgerrig fyr og det fører ham ind i en verden hvor mennesker normalt aldrig kommer. Det er ikke meningen at han skal kende til verdenen, men noget er galt i den verden, så portalerne er åbne overfor andre end de som normalt kan komme ind og ud. I denne nye verden findes alle de universer, som er beskrevet i alverdens bøger. Her kommer Sebastian ud på noget af et eventyr, som han risikere ikke at overleve, men kommer han levende tilbage og kommer han tilbage til sin egen verden?

Min mening:

Jeg havde helt ekstremt svært ved at komme ind i hele universet. Jeg kan ikke sætte en finger på hvad det var der gjorde det. Måske var det fordi jeg hørte den som lydbog derfor måske har mistet lidt her og der. Det vides ikke, men da jeg nåede enden var jeg sådan helt “Øv, den kan da ikke stoppe nu”. Jeg begyndte at holde af det underlige univers og dets mange forskellige mennesker og jeg kunne egentlig godt lide, at der var noget genkendeligt fra andre bøger. Det gjorde bare hele universet meget federe. Det er jo netop det bogen handler om, at man er inde i alle bøgers verden, så det gjorde det bare meget mere ægte at jeg kunne genkende noget.

Den læner sig meget op af Narnia, synes jeg, men det gør ikke så meget, da universet er meget forskelligt hvad jeg husker i hvert fald. Ideen med en anden verden er både sjov og kan blive til utroligt mange forskellige ting, som vi ser det her, i Narnia og i dvd serien Charmed. Der er sikkert flere eksempler, som jeg bare ikke lige kan komme i tanke om.

Jeg havde lidt svært ved at fange, hvor gammel vores hovedperson Sebastian er. I starten synes jeg han virker meget ung, som i at han er nok et barn, men i slutningen virker han meget voksen – jeg vil sige midt/sidst i 20’erne. Det er ikke en realistisk aldring i forhold til hvor lidt tid der er gået i den virkelige verden.

Jeg kom aldrig til at kede mig i denne bog, for der skete hele tiden noget, uden at det var drama på drama, men den holdt sig hele tiden i gang på en god måde.

Det er forfatterens første bog i en serie, så jeg glæder mig til at hører mere om dette univers. Jeg ville gerne at han allerede havde skrevet den, men jeg kan ikke se den nogen steder, så må vel vente 🙁 Ikke særlig tålmodig 🙂

Titel: Tir-Nâzrals arving

Serie: Stjernekrønikerne #1

Forfatter: Mads Schack-Lindhardt

Forlag: Mellemgaard

Udgivet: Juli 2016

Sider: 326

Bedømmelse: 4/5

Anmelder: Pipaluk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *