5 bøger i min reol der betyder noget særligt for mig

Jeg blev inspireret af det indlæg jeg lavede om de smukkeste forsider i mine reoler, så nu laver jeg et med bøger der betyder meget for mig. Jeg vidste jeg havde nogle der betød særligt meget for mig, men jeg vidste ikke om jeg kunne finde fem, men det kunne jeg godt 🙂 Det var faktisk ikke noget problem. Havde i hvert fald syv og kunne nok godt finde flere 🙂


Faktisk har bøgerne noget til fælles, sådan tre og tre. Lad os se på hvad det er. Kan du se hvad det er? Jeg indrømmer det måske kun er mig og dem der er tæt på mig der kan se den ene, men lad os komme i gang 🙂 Bøgerne “Jonathan Motzfeldt”, “Mine fædres hus” og “Kongen af Thule” foregår allesammen på mit elskede Grønland. Den brune bog, “Jonathan Motzfeldt” og “Erindringer set gennem et gadespejl” er alle tre bøger om min slægt. Faktisk er fire ud af fem bøger biografier 🙂 Det siger noget om mig *griner*

“Erindringer set gennem et gadespejl” betyder meget for mig, fordi da jeg begyndte med at udarbejde vores stamtræ i familien, så fik jeg denne bog af min far. Det er en bog, som min bedstemors kusine har skrevet og der er godt nok delte meninger om hende, som har skrevet den, men jeg lytter til hvem hun var som hel person. Det er en gammel bog, men jeg elsker den stadigvæk meget <3

“Jonathan Motzfeldt” betyder på samme måde som den ovenover noget for mig, fordi det er en familie bog. Altså om en person i min slægt. Slægt betyder meget for mig også selvom jeg ikke altid viser det så meget. Jeg elsker at fordybe mig i min slægts liv og finde ud af meget mere om den 🙂 Jeg har ikke læst den fuldt ud, men passager her og der, som jeg skulle bruge 🙂

“Griffenfeld” (den brune bog). Det er en gammel bog fra 1910 og har været ejet af selveste Hanne Marie Motzfeldt, både den første og den anden. Den første har skrevet den første bog jeg talte om “Erindringer set gennem et gadespejl” og den anden er min faster. Jeg passer ekstra godt på denne bog, fordi den har været i slægtens eje siden 1955. Den har haft fire ejere undervejs. Den første i 1920. Det er altså lidt sjovt. Måske jeg en dag kan give den videre til næse generation 🙂

“Mine fædres hus” er en af mine yndlings historier. For længe længe siden var jeg ovre ved min mor og jeg havde kun taget en bog med, selvom jeg skulle være der mere end en uge. Da jeg løb tør for læsestof, spurgte jeg min mor hvad hun kunne anbefale i hendes reol og det var den her og jeg knus elsker den. Det blev starten på min rejse gennem Riels bøger og jeg elsker dem stadigvæk. 

“Kongen af Thule” er den nyeste bog i samlingen af grønlandske bog samling. Jeg elsker bøger om Grønland og de mennesker der bor der eller har boet der 🙂 Det er en af mine store svagheder. Jeg har endda taget et grønlandsk navn. Knud Rasmussen, som bogen handler om har virkelig taget mig med storm i hans bog om hans første slæderejse. Der er bare noget over de bøger, så de kommer til at betyde meget for mig <3

Det var det jeg havde for denne gang. Hvad er dine mest betydningsfulde bøger?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *