Nyere forfattere #61 – Siff Frederiksen

Jeg har idag inviteret Siff, som er forfatter til “Ord der $ælger” og hun vil gerne fortælle om din bog og sig selv, så det skal hun da have lov til lige her på bloggen – lige nu 🙂 Så tag rigtig godt imod hende her på bloggen. Siff, ordet er dit:

unnamed-1

Hvad fik dig til at starte med at skrive?

Jeg elsker at formidle og er tidligere skolelærer. Jeg har så meget, synes jeg selv, spændende viden, jeg gerne vil formidle til andre. Jeg har altid været glad for at skrive, det er også en måde at tømme mit hoved på.

Hvordan fik du ideen til din bog?

Jeg holder nogle amerikanske nyhedsbreve, for at se hvad der sker på den anden side af Atlanten. De er som oftest længere fremme end os her i andedammen. Der læste jeg om triggerord, ord der trigger mennesker til at gøre noget, fx købe.

Fidusen er, at man skal aktivere menneskers følelses- og sansehjerne, hvis man vil aktivere folk til handling.

Hvordan er det at få udgivet sin bog?

Fantastisk. Men jeg har nu selv udgivet, da jeg ikke vil afgive mine rettigheder til et andet forlag.

Desuden får man også kun 15% af salget, og det er jeg ikke tilfreds med. Men jeg synes selv, det er sejt, både at være forfatter, forlagschef og marketingschef – jeg keder mig sandelig ikke!

Hvilken bog har du skrevet?

Jeg har skrevet bogen ”Ord der $ælger”, det er faktisk en opslagsbog. Man kan kalde det en salgsORDbog. Den har 8000 ord, du kan krydre din tekst med. Ordene er fordelt på 90 kategorier. Min målgruppe var egentligt folk, som skal skrive salgstekst, der ligesom jeg manglede ord, fx til websiden, blogindlæg og reklameteksten.

Det er gået op for mig, at flere skolelærere kan bruge den til dansk- og reklameundervisning. Elever mangler tit spændende tillægsord til deres tekst, så den bliver mere levende.

p1

Forfattere kan også blive klogere på menneskets emotioner og få inspiration til deres tekster.

p2

I stedet for at skrive en ”blå” kjole – kan farven blive til vissengrøn – isblå – søgrøn – elefantgrå – morgenfrueorange – flamingopink – blækspruttesort – cognacbrun –svanehvid – sennepsgul – svovlgul – køkkenblå –  jægergrøn…

p3

Kjolen kan have en snert af – et strejf af – en flig af – en nuance af – et fyrværkeri af – et pift af…. tyttebærrød!

Der er over 90 kategorier at vælge imellem, så bogen kan virkelig dække dit behov for at krydre din tekst.

Hvad handler din bog om?

Min bog er en fagbog, og den har en meget letlæst tekst om den videnskabelige forklaring på, hvad der trigger mennesker til at købe. Og så er den som sagt sprængfyldt med 8000 seje, sjove, spiffe, stærke $algsord.

Har du selv favorit ord fra din bog?

Ja.

Under kategorien Powerord finder du fx: Frydefuld. Jackpot Jubel. Himmelsk. Kvantespring. Magi. Mirakuløs. No. 1. Stjernestøv. Trommehvirvel.

Det er nogle fantastiske, energigivende ord.

Hvordan fandt du ordene til din bog?

Jeg har været på biblioteket og læst i fagblade, brugt synonymordbogen og en ordentlig moppedreng: Den danske begrebs ordbog. Den har ekstremt mange ord, men man skal godt nok bruge meget tid på at finde dem, man skal bruge. Det har jeg gjort lettere ved at samle dem i andre kategorier.

Har du planer om at skrive en bog mere?

Det kan du lige tro. Jeg har flere bogidéer liggende i min inspirationskasse. Og endnu flere bogtitler. Jeg synes, det er skægt at finde på bogtitler og lege med ordene.

Hvordan bevare du inspirationen til at skrive?

Inspiration har jeg intet problem med. Når jeg går i skoven, skriver jeg tit tekster i tankerne. Men jeg kan godt mangle ord ind i mellem, og her løser min bog mit eget problem; jeg slår selv op i den for at finde spændende ord til blogindlæg.

Regner du med, at du en dag kan leve af at skrive bøger?

Nej.

Mit mål er ikke at leve alene af at skrive bøger, men at bøgerne skal indgå som en del af min indtjening. Jeg skal holde foredrag/workshops i København til foråret med afsæt i min bog ”Ord der $ælger”. Der er vist kun 50 forfattere i Danmark, som lever udmærket af at skrive bøger – resten må supplere på anden vis.

– Så holder du foredrag nu?

Jep, jeg kan altid bookes. Jeg skal lave noget workshop med tekstforfatter Louise Lamberth i forbindelse med bogen gennem AOF København/Frederiksberg, men tid og sted er ikke sat endnu. Hold øje på formidling og forvandlings hjemmeside.

Hvad handler din bog om?

Min bog er en fagbog, og den har en meget letlæst tekst om den videnskabelige forklaring på, hvad der trigger mennesker til at købe. Og så er den som sagt sprængfyldt med 8000 seje, sjove, spiffe, stærke $algsord.

Hvem er du?

Jeg er 48 og har to udeboende børn. Jeg er oprindeligt født og opvokset i København, men har boet på Bornholm i ca. 8 år. Jeg bor lige nu både i København og på Bornholm, det giver det bedste fra begge verdener.

Jeg er desuden uddannet i kraniosakralterapi, tankefeltterapi og er choktraumespecialist og bliver færdig som krops- og psykoterapeut om halvandet år. Min drøm er, at skrive om menneskers adfærd og mønstre, negative programmer og hvordan vi kan få succes, livsglæde og flere ressourcer. Denne her bog er egentligt et lille sidespring, da jeg ikke er tekstforfatter som sådan, ej heller ”reklamemand”.

Hvad kan du lide at lave, når du ikke skriver bøger?

Jeg er utrolig glad for at være ude i naturen. Så er jeg selvfølgelig en læsehest – det tror jeg, de fleste forfattere er. Jeg svømmer også, det trænger min ryg til, når jeg tilbringer en del tid ved min PC. Jeg når en del, da jeg er en af de få mennesker, som ikke ejer et TV. Det synes jeg mit liv er for kort til.

Hvilken bog, er den bedste du har læst?

Der er mange.

Det er sjældent det bliver til skønlitterære bøger, men de første bøger, der kom til mig, er dog Bjarne Reuters bog om en italiensk gravrøver: ”Løgnhalsen fra Umbrien”, og ”Arseniktårnet” af en svensk forfatter, Anne B. Ragde.

Jeg læser ret mange fagbøger, og kan nævne i flæng: Bruce Lipton: ”Intelligente celler”  Gregg Braden: ”Den guddommelige matrix” og Peter Levine: ”Væk tigeren” –  og derefter krimier, fx Liza Marklunds krimiserie.

Hvem er din ynglings forfatter?

Jeg har været fuldstændig vild med svenskeren Jan Guillous coq rouge serie – så meget, at jeg også læste hans fag- og erindringsbog om jagt, selvom jagt grundlæggende ikke interesserer mig! Men jeg har ikke haft tid til at følge op på hans forfatterskab. Jeg så ham til bogmessen i Bellacentret i år – men skulle nu hverken købe eller have signeret en bog af ham – jeg var mere optaget af at promovere mig egen bog. Men jeg fik hilst på krimiforfatter Jussi Adler-Olsen (han bad om at få en signeret bog af mig) og kysset Ole Henriksen, charmetrold og cremekonge.

p4

Jeg siger tusind tak til Siff, for at ville være med herinde. Det er altid spændende, at se hvad forfatterne har på hjertet, så hvis du vil vide mere om hende og hendes forfatterskab, så kan du finde hende på Twitter, Facebook og hendes Hjemmeside. Hvis du vil købe hendes bog, så kan den findes inde på Saxo 🙂

Glædelig jul fra forfatter Siff Frederiksen

TILBUD!!

SPAR 42% på ebogen LIGE NU og frem til d. 24. dec. 2016 hos SAXO.com

Tilmeld dig nyhedsbrev på www.formidlingogforvandling.dk – ingen spam!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *