Nede i min børnehave

Titel: Nede i min børnehave

Forfatter: Pernille Stenskjær

Forlag: Mellemgaard

Udgivet: April 2016

Sider: 28

Bedømmelse: 5/5

Anmelder: Jeanette

Bogen er et anmeldereksemplar, men min mening og anmeldelse er ikke påvirket af forfatteren eller forlaget. Min anmeldelse tager alene afsæt i den læseoplevelse, som jeg har haft sammen med børnene.

bo

Om bogen:

Nede i min børnehave er børnerim, der handler om børns hverdag i børnehaven. Bogen er velegnet til højtlæsning for børn mellem 3-6 år. Højtlæsning giver mulighed for fordybelse og nærvær, og da barnet vil genkende lignende oplevelser fra dets egen børnehave, giver det mulighed for dialog den voksne og barnet imellem. Når du viser interesse for barnets hverdag, styrker du dets selvbillede.

Børnebøger stimulerer børns fantasi og sproglige udvikling gennem leg med ord. For eksempel skærpes børns opmærksomhed for sproglydene gennem rim og remser, og på den måde får de en større sproglig bevidsthed.

Bogen er illustreret med skønne tegninger af Anja Gram.

Anmeldelse:

Min datter er meget begejstret for denne bog, og den er blevet læst flittigt siden vi modtog den. Det er, som mor, en helt fantastisk oplevelse at se hendes øjne lyse op og smilet brede sig under højtlæsningen, fordi hun genkender sig selv og hendes liv i børnehaven. Så kan man vidst ikke forlange meget mere af en bog.

Genkendeligheden er også bogens absolutte styrke, da den giver anledning til små pauser i højlæsningen, hvor datteren supplerer med fortællinger fra hendes børnehave. Jeg får dermed som forældre en ekstra lille krølle på vores daglige samtaler om dagens gang i børnehaven. Jeg syntes også, at det er en styrke at børnerimene er velskrevet og passende udfordrende for en pige på 4 år. Det meste forstår hun, men der kommer indimellem ord såsom ’traditioner’ eller begreber som ’det store skrud’, som kræver lidt forklaring, og det er jo bare godt for den sproglige udvikling.

Og så er der illustrationerne. De er barnelige i udtrykket, let genkendelige og tegningerne er i sig selv en del af årsagen til bogen bliver bedømt som den gør. Alt i alt en helt fantastisk og relevant børnebog til børn i børnehavealderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *