Wahreils arv 1 – Skyggeliv

Titel: Skyggeliv

Serie: Wahreils arv 1

Forfatter: Kenneth Lund

Forlag: Calibat

Udgivet: 2015

Sider: 330

Bedømmelse: 3/5

Dette er et anmelder eksemplar givet til mig af forlaget Calibat ? Tusind tak for læseoplevelsen.


Handling:

Døden hersker i landet Surnam og den unge halvelver Talisin har måske et spor til hvordan verden kan få en chance mod Byzants og hand uddøde hær. Dog skal han først undslippe landet selv og finde nogle mennesker der kan hjælpe ham med at finde de hemmelige skrifter. Det er ikke en nem rejse. Hvem kan han stole på? Kommer han ud af landet og finder han det han søger?

Min mening:

Hvad skete der med Talisin? Ja, det var så en detalje jeg ikke fangede i bogen. Meget mystisk, men jeg synes egentlig at bogen er rigtig godt skrevet. Den sløvede mit læsetempo helt ekstremt uden jeg helt kan sætte fingeren på hvorfor den egentlig gjorde det. Der var ikke fejl, dårlig ordstilling eller tungt sprog, som sagt er den godt skrevet. Måske er det mængden af detaljer der gør den var lidt hård at komme igennem. Jeg syntes den virkede meget detaljeret og det gik lidt langsomt fremad med deres rejse, men jeg er ikke forfatter, så kan ikke sige om den måske kunne være kortet lidt ned med samme forståelse.

Det er en hel ny verden vi kommer ind i og alligevel virker den bekendt fra andre bøger jeg har læst. Kan ikke helt finde ud af hvilken en, men måske en kærlig blanding af flere forskellige verdner. Jeg elsker forøvrigt det kort der er forrest og bagerst i bogen. Det hjælper meget med at finde rundt i hvor de er henne af ? og så er det smukt og dekorativt ?

Jeg ville egentlig gerne have at der havde været mere forskel på de hovedpersoner der var med, eksempelvis er Talisin en halvelver, men det lægger man faktisk ikke mærke til. Jeg ser dem alle som almindelige mennesker og ikke elvere og hvad de ellers skulle være. Det er synd. Jeg ville gerne have at man kunne se mere at han i hvert fald var denne magiske halvelver. Der er en lighed mellem dem, selvom de burde være mere forskellige. Man kan lidt skelne dem på sproget. Der er i hvert fald to der skiller sig ud.

Den er meget dyster og ikke noget jeg vil anbefale alle og en hver at læse. Den bruger meget vold og død som virkemiddel. Roland er da utroligt voldlig (vil gerne vide mere om hans baggrund – måske der ligger en forklaring til hans voldshandlinger der). 

Der er så noget hvor jeg tænker at det på en eller anden måde er en spændende måde at se på en form for evigt liv på. Hvad hvis du kunne genoplives igen, men ikke selv kunne styre hvad du gjorde? Ville du så gøre det. Den dealer meget med at der er konsekvenser med alt hvad du gør. Det er en bog, som der er mere i end, bare det man læser ?

Lige en lille ting mere jeg undrede mig over. Der hvor de rejser rundt, virker på ingen måder dansk og alligevel, så bruger de rejsende et efternavn der indeholder Ø. Det virker lidt misvisende, synes jeg.

Den ligger meget op til at der kommer en mere og når den kommer, så skal jeg da også læse den ? Helt bestemt.

Lad os da lige slutte af med at tale lidt om bogens helhed. Den bog jeg har fået udleveret er en hardcover af en virkelig lækker kvalitet. Forsiden fortæller meget godt om handlingen og jeg syntes faktisk den er rigtig fin. Overordnet indtryk er, at det er en bog der er godt lavet og man har ønsket at den skulle være kvalitet ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *