Farmer hjerte

Titel: Farmer hjerte

Forfatter: Mette Reinhardt Jakobsen

Forlag: Turbine

Udgivet: 2014

Sider: 152

Bedømmelse: 2/5

Anmelder: Pipaluk

Handling:

Mona er bogholder og har styr på alt, undtagen kærlighedslivet. Hun er godt nok kæreste med en rigmandssøn, som tit kommer på forsiden af diverse blade, men da det hele ender brat, hvad gør man så?

Ja hun tager på landet, for at komme væk fra presse, storbyen, bruddet og alt det der minder om fyren Theis. Hun ender ude hos Klaus, men hun forstyrre i den grad den landelige idyl.

Min mening:

For mig var det en lidt underlig historie. Jeg forstod godt at den unge dame, som er vores hovedperson gerne vil væk fra sit brudte forhold i byen, men hvorfor skal hun ud til landmandens ensomme hjerte? Hvad havde de forventet af denne sammenkobling af by og land menneske? De kønsroller der er på gården virker oldnordiske og jeg synes ikke hun får den store change for at lærer landlivet at kende, før hun kastes ud i det alene. Måske er jeg bare en sur gammel fynbo, der ikke fatter princippet i denne måde at leve på.

Hovedpersonen er lige kommet ud af et forhold, så hvorfor skal hun forelske sig så hovedkulst igen, uden at hun er færdig med den forrige endnu, som stadig spøger i hendes tanker? Jeg mener at den er lidt forvirrende, da den fortæller om nutid og fortid på samme måde. Det virker som om det foregår lige nu. Der er meget der skal holdes sammen på, balanceres med.

Jeg er ikke særligt imponeret af bogens indhold og jeg ved ikke rigtig hvad den vil mig. Den ender også sådan lidt ud i luften, som om man selv kan tænke sig til slutningen, hvilket er lidt ærgeligt. Dog skal det siges at forfatteren godt kan skrive og sætte ord sammen, så det skal hun endelig ikke stoppe med ?

Jeg kan godt se at der er en underliggende mening med hele bogen, altså et budskab af en art, men det ramte ikke helt mig. For to-tre år siden ville den have tamt plet. Det er ikke nemt med budskaber i bøger, for opfanger læseren det eller ej. Jeg opfangede godt et budskab om at elske sig selv, men jeg følte ikke rigtig bogen talte til mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *