Oprøret #1

Titel: Gangene under jorden

Serie: Oprøret #1

Forfatter: Jacob Oliver Krarup

Forlag: Calibat

Udgivet: 2016

Sider: 72

Bedømmelse: 4/5

Anmeldereksemplar givet til mig af forfatteren selv.

Handling:

Casper, Sandra og William er børneslaver nede i en mine, hvor de arbejder hele dagen og om natten sover de ved siden af deres arbejdsplads. De skal finde mineraler og diamanter. De ved ikke at de er fanger. Deres minder om fortiden er slettet, så de ikke husker hvor de kom fra. Casper og Sandra har nogle drømme, som de tror betyder noget. Har det noget på sig?

Min mening:

Det er en lidt uhyggelig børnebog om hvordan det er at være slavearbejder i en mine. Der er så mange børn i denne verden som arbejder under kummerlige forhold, hvilket denne bog fortæller om uden at det bliver en dokumentar. Det er en helt almindelig eventyrlig børnebog, men med en meget alvorlig mening. Det hele er fortalt i børnehøjde, hvilket er virkelig godt klaret. Virkeligheden er et barskt sted at være og det har denne forfatter formået at fortælle, uden at skræmme læseren væk med væmmelige billeder. 

De sort hvide billeder gør hele bogen mere dyster, men giver virkelig god mening, da hele handlingen foregår nede i en mørk mine, hvor lyset er svagt. De skaber rammen om den stemning der er dernede. Underbygger og støtter hele teksten. Det er et lille mesterværk.

Jeg synes at bogen er meget velskrevet og der var ikke et sekund, hvor jeg tænkte over at det faktisk er en børnebog. Den er skrevet, så vi alle kan læse den og bagefter have en god samtale om, hvor godt vi egentlig har det her i Danmark. Der er meget at tænke over i denne bog, selvom den ikke er så stor. Den ligger virkelig op til samtale og især hele efterspillet (al faktaen sidst i bogen).

Virkelig en læsning værd ? Glæder mig til næste bind ?

One thought on “Oprøret #1

  1. Pingback: Månedsopdatering – Oktober måned | Pipalukbooks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *