Vent på mig Marie

Titel: Vent på mig Marie

Forfatter: Pernille Juhl

Forlag: Juhls forlag

Udgivet: 2014

Sider: 389

Bedømmelse: 5/5


Handling: 

Anders er forelsket i Marie, men bliver sendt til fronten i første verdenskrig, inden han når at få gjort noget ved forholdet til Marie. Vi følger begge deres liv under krigen. Hvordan de lever, finder styrke og så videre ? Om de får hinanden til sidst, ja det må du læse bogen for at finde ud af ?

Min mening:

Åh hvor er det en stærk og rørende bog, som jeg vil anbefale alle der elsker historiske romaner at læse. Jeg er vild med forfatterens levende sprog, som gør at jeg føler jeg selv er der. Det er lige før det bliver for meget, for jeg er ikke meget for høje brag og overraskelser og det er jo det krig er fyldt med. Jeg følte virkelig at jeg var en del af krigen. Det var faktisk uhyggeligt. Jeg græd, når de mistede deres kammerater, følte had når der skete uretfærdigheder og følte overdreven glæde, når der skete noget godt for dem. Åh, jeg var hele følelsesregisteret rundt. 

Personskildringerne er så fantastisk skønne og jeg kunne mærke at de var til stede i mig, selv når bogen lukkede. De var så ægte at jeg følte de var mine venner. Igen følte jeg at jeg sad med en veninde/ven og talte om noget vi havde oplevet sammen. Det er en fantastisk evne Pernille <forfatteren> har til at skrive. 

Jeg takker for at jeg har endnu en bog af hendes liggende på mine reoler herhjemme, for det er altså noget at et mesterværk. Den serie her er bare så skøn. Den kan læses hver for sig, men sammen står de endnu stærkere.

Bliv ved med at skrive Pernille. Jeg havde aldrig rigtig læst om første verdenskrig, så jeg må sige at jeg lærte en masse nyt. Det er som om hun selv har været med i krigene, selvom jeg godt ved at det er umuligt. Det er bare fortalt så stemningsfyldt, som trak hun et minde frem.

Andres meninger:

Litteratursiden

Bog Nu

5 thoughts on “Vent på mig Marie

  1. Pingback: Pernille Juhl | Ny anmeldelse af Vent på mig Marie - Pernille Juhl

  2. Pingback: Månedsopdatering #11 – September måned 2016 | Pipalukbooks

  3. Pingback: De ti bedste bøger i 2016 | Pipalukbooks

  4. Pingback: Jeg anbefaler #1 – Serier – Pipalukbooks

  5. Pingback: Pernille Juhl om hendes bøger – Pipalukbooks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *