Nyere forfattere #49 – Henrik Jensen

Jeg har idag inviteret Henrik ind her på bloggen for, at fortælle om sig selv og sin nye bog “Ondt liv”. Det er super spændende. Jeg håber I vil tage rigtig godt imod ham. Henrik, ordet er dit:

unnamed

Hvad fik dig til at starte med at skrive?

Jeg har ikke haft en livslang drøm om at blive forfatter, faktisk har jeg intet skrevet før Ondt Liv, men for 3 år siden skubbede min søn til mig og sagde ”Skriv din egen bog far.” Jeg havde endnu en gang stået foran bogreolen og ikke kunne finde noget jeg ikke havde læst flere gange, da jeg fik opfordringen af ham.

Hvordan fik du ideen til din bog?

Min søns opfordring til at skrive begyndte så småt at bundfælde sig efter 3-4 uger og jeg fik konstrueret et plot og en handling. Jeg var ret hurtigt klar over, at det skulle være en krimi/thriller og at det vil gøre skrivningen lidt lettere, hvis jeg skrev om steder jeg kendte rigtig godt. Det er derfor ikke tilfældigt at handlingen er henlagt til det københavnske Nordvest-kvarter, hvor jeg er opvokset, og til solkysten i Spanien. Jeg har også altid været interesseret i danske kriminalsager og de sager der er omtalt i bogen, er autentiske kriminalsager og her har virkeligheden så indhentet mig. Bogen har været mere end tre år undervejs og en af de sager jeg skriver om i Ondt Liv er blevet opklaret inden bogen blev udgivet.

Hvordan er det at få udgivet sin bog?

Det var en rigtig stor glæde for mig, da jeg fik besked fra forlaget om, at de fandt mit manuskript så spændende og gerne ville udgive det, men det var nu alligevel et magisk øjeblik da jeg stod med det første trykte eksemplar af Ondt Liv imellem hænderne.

Hvilke(n) bog/bøger har du skrevet?

Ondt Liv er min første bog og den udkom i maj måned 2016.

Har du planer om at skrive en bog mere?

Ja og jeg er i fuld gang med at skrive på næste bog. Den nye bog bliver dog ikke lige så blodig og dramatisk som Ondt Liv, men mon ikke jeg nok skal få lagt et par morbide likvideringer ind hist og pist. Det bliver en spændingsroman med udgangspunkt i den Spanske Borgerkrig, hvor mere end 500 danskere tog ned og hjalp socialisterne i kampen med General Franco, og frem til nutiden.

Uden at røbe alt for meget, kommer handlingen også, som i Ondt Liv, til at foregå i Nordvest-kvarteret i København og på den spanske solkyst. Mine hovedpersoner denne gang ejer en lille antikvarbutik og er samtidig også amatør skattejægere. De kommer i besiddelse af nogle breve og kort fra borgerkrigen, der måske gemmer på en værdifuld hemmelighed!! Mere skal jeg vist ikke røbe her.

Hvordan bevare du inspirationen til at skrive?

Inspirationen til skrive kommer hele tiden, men især ved selve skriveriet dukker der hele tiden nye idéer og historier op i mit hoved og så naturligvis fra mine læsere, der synes at Ondt Liv er rigtig spændende og gerne vil have en 2´er.

Regner du med, at du en dag kan leve af at skrive bøger?

Det ville da være fantastisk, men det at skrive bøger er for mig kun en hobby. Jeg vil ikke undvære mit almindelige arbejde og så gemme mig bag en ”skrivemaskine” dagen lang.

Hvad handler din bog om?

Ondt Liv handler om Jørgen Langholm. Han aldrig kommet sig over drabet på Henriette, hans ungdoms store kærlighed og da han en dag modtager en mystisk æske med et morbidt indhold, vækkes ikke kun det gamle mareridt igen, et nyt og mere grusomt starter.

Indholdet i æsken binder på uhyggeligvis det gamle, det ellers opklarede, drab sammen med hans elskede steddatter, Mille, der er forsvundet under ferie i Spanien.

Herefter starter et kapløb med tiden de næste 72 timer, fra København NV til Frederiksberg og videre til Costa del Sol, for at redde Mille fra en psykopatisk seriemorder. En seriemorder, der kender Langholm godt, aldeles godt.

Hvem er du?

Jeg hedder Henrik Jensen, født 1962 på Østerbro i København, men opvokset i 2400 NV, hvor også en stor del af handlingen i Ondt Liv foregår. Jeg bor nu i Ballerup med min hustru og min søn. Til daglig arbejder jeg som servicekonsulent i hjælpemiddelbranchen.

Hvad kan du lide at lave, når du ikke skriver bøger?

Jeg har en søn der er konkurrencesvømmer og rigtig meget af fritiden går med at følge ham til stævner, træning og hvad der ellers hører med omkring det.

Hvilken bog, er den bedste du har læst?

Der har været rigtig mange, men ”Opgøret” af Stephen King synes jeg er fremragende. En mursten på mere end 1000 sider, som aldrig når at blive kedelig.

Hvem er din ynglings forfatter?

Der er også nogle stykker, men Dean Koontz bøger har jeg læst flere gange. Jeg kan lide hans univers, hvor det overnaturlige ofte spiller en stor rolle. Stephen King er selvfølgelig også en favorit på bogreolen. Af danske forfattere vil jeg gerne nævne Leif Davidsen.

Hvilken genre skriver du i?

Jeg skriver i krimi/thriller genreren. Det bliver min næste bog også, dog uden lige så meget blod, død og ulykke som i Ondt Liv.

unnamed.png

Jeg siger tusind tak til Henrik for, at ville være med her på bloggen. Hvis du har lyst til at følge ham, så kan du finde ham på Facebook, Instagram og mail: ondtliv@gmail.com

Hvis du gerne vil købe hans bog, så kan det gøre flere steder. Du kan købe den hos forlaget MellemgaardSaxo og de lokale bog & ide 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *