Forfatter #4 – Betina Hundebøll

Jeg har inviteret Betina ind på bloggen, for at fortælle om hende selv og hendes bøger. Hun er en del af tvillinge duoen der har skrevet eksempelvis “Pudderpower”, som jeg glæder mig til at kaste mig over. Idag kan du lære den ene søster at kende (bare rolig Charlotte, den anden søster kommer også her på bloggen 🙂 ). Find ud af hvad hun bliver inspireret af, hvad hun har skrevet ud over førnævnte bog med mere. Betina, ordet er dit:

unnamed

Hvad fik dig til at starte med at skrive?

Jeg husker det tydeligt. Vi havde været til terminsprøve i skriftlig dansk i 9. klasse. Vores klasselærer kom ind i klassen og bekendtgjorde, at én i klassen havde skrevet en fantastisk stil, som han gerne ville læse op.

Jeg tænkte, at det sikkert var klassens dygtigste dreng, som igen skilte sig ud. Men til min store overraskelse var det min stil, som blev læst op.

I frikvarteret der fulgte kom en af de ellers kun sportsinteresserede drenge hen til mig, forærede mig en Faxe Kondi og sagde, at det var den bedste historie, han nogensinde havde hørt. Lige i det øjeblik bestemte jeg mig for, at jeg en dag ville skrive bøger.

Hvordan fik du ideen til din bog?

Vi får idéer til vores bøger fra vores hverdag og fra vores børn. Nogle gange kan det blot være et enkelt ord, eller en sætning, som giver os idéen.

Til KONRAD og KATINKA bøgerne var det en pædagog, som spurgte om vi ikke kunne skrive noget til de 2-5 årige, som handler om konflikter og om hverdagen.

Gåture med vores hunde, gåture vi to sammen med vores hunde, når muligheden byder sig eller oftest gåture med vores hunde sammen med ‘hinanden i ørerne’ er også en stor inspirationskilde for os.

Hvordan er det at få udgivet sin bog?

Det er helt fantastisk. Det er mange, mange timers arbejde, som man endelig ser resultatet af. Det er fantastisk at stå med den trykte bog i hånden. Det er noget helt andet end at se den på skærmen.

Endvidere er det en skøn følelse, fordi vejen til at finde en forlag kan være lang. Det var den for os.

Selv om vi selv lægger et kæmpe stort arbejde i at skrive, ville vi ikke kunne gøre det uden den store støtte, som vi får fra forlaget, vores forlægger, vores redaktør og de dygtige grafikere. Derudover har vi vores egne trofaste korrekturlæsere og testlæsere (både børn og voksne), som altid er klar til at være ærlige og komme med konstruktiv kritik, så det manuskript, som vi afleverer til vores redaktør er så gennemarbejdet som muligt.

Hvilke(n) bog/bøger har du skrevet?

Alene:

Trille Tankestjæler (2010),

Trille Tidsrøver (2011)

Trille Tusmørkehvisker (2013)

Sammen med min søster Charlotte:

‘ØNSKEBØRNS YNDLINGSRETTER – kys kræsenhed farvel’ (udkom juni 2014)

LOL SERIEN bestående af 6 bøger (udkom forår 2015)

PUDDERPOWER (udkom 30. juni 2016)

Har du planer om at skrive en bog mere?

LOVEBOOSTER (udkommer november/december 2016)

De første 3 KONRAD OG KATINKA billedbørnebøger udkom 19. August 2016

Derudover har vi planer og aftale med vores gode forlag Muusmann Forlag om flere KONRAD og KATINKA og andre bøger i tvilling-bøger serien.

Desuden går vi med nogle tanker og idéer til en krimi og til et par ungdomsbøger mere, som det er lige nu 🙂

Hvordan bevare du inspirationen til at skrive?

Vi får hele tiden nye idéer gennem vores hverdag eller blot en sætning eller et ord, som vi bider mærke i. Vi har masser af idéer.

Regner du med, at du en dag kan leve af at skrive bøger?

NEJ 🙂 Vi ville også komme til at savne vores arbejde som sygeplejersker. Vi møder også rigtig mange spændende og søde mennesker igennem vores job.

Hvad handler din bog om?

Det er sådan med vores bøger, at vi har en mission med dem alle.

Oftest tager vi et tabu eller et problem op fra hverdagen – vi beskriver og belyser det gennem en glad og humoristisk tekst. Det kan godt lyde lidt modsatrettet, men det er faktisk muligt. Vores filisofi er, at humoren kan være med til at løse op for noget, som kan være svært at få taget hul på eller tale om. Vores børnebøger/teenage bøger har altid en glad slutning og en løsning på problemet. Vi vil ikke have at nogle bliver kede af at læse vores bøger!

Der er så mange andre ting børn og unge kan være kede af…

ØNSKEBØRNS YNDLINGSRETTER – KYS KRÆSENHED FARVEL

Da vi selv var så heldige at få vores ønskebørn, traf vi et valg! Vi ville lære vores børn at spise sundt, så de kunne få en sund livsstil fra de var helt små.

Vi er jo begge sygeplejersker, men vigtigst af alt, så er vi mødre med en mission. Vil ville forebygge, at vores børn blev kræsne med alle de konflikter og det kaos omkring spisebordet, det fører med sig. Vi ville have kødgryder og kildevand i vores familier frem for kræsenhed og konflikter. Det har vi mødt og set alt for ofte. Vi ville have andre boller på suppen…

Derfor blev vi inspirerede til at berige og variere hverdagsretter med mange forskellige grøntsager og krydderier. Vores intention var at give vores børn mange forskellige smags-og synsindtryk for at forebygge kræsenhed og skabe gode vaner. I vores kogebog har vi samlet deres yndlingsretter.

Med udgivelsen af kogebogen håber vi at kunne inspirere andre børnefamilier til at give deres ønskebørn gode vaner og sund livsstil.

LOL – alle har en historie at fortælle… – serien:

Drengefnidder og tøzehørm: (Sylvesters historie om for høje forventninger fra forældre, ensomhed og mobning)

“Statsminister! Overlæge! Koncerndirektør! Fodboldstjerne! Oscar-vinder!” skreg Olsen, familiens store grå papegøje.

“Ta´dig så sammen i dag!” råbte Sylvesters far på vej ud ad døren på vej på arbejde.

“Hvorfor gider I overhovedet at tale med den taber?” spurgte Sigurd henne i skolen.

Det er ikke nemt at gå i 5. b, snart 6. b, og hverken være populær blandt drengene eller pigerne. Og slet ikke være den bedste til noget som helst.

Max, Sander, Vitus og Sigurd gør hverdagen til en kamp for Sylvester. Og de glemmer aldrig at minde ham om, at han hverken kan vinde en pruttekonkurrence eller en fodboldkamp på anden holdet.

Klassens dronning Vigga, er også på nakken af Sylvester, især da det bliver op til Sylvester at vælge, hvor årets klasseudflugt skal gå hen.

Sylvester begynder snart at føle sig som den taber, de alle sammen synes, at han er.

Men efter endnu et nederlag i en pruttekonkurrence, en katastrofal fodboldkamp og et cykelstyrt ændrer tingene sig pludselig på magisk vis…

Store hemmeligheder og små løgne: (Millas historie – om forældre med et for stort alkoholforbrug, ensomhed, gruppepres, at lyve)

Milla har fødselsdag, men det har ikke været en festdag, som det plejer. Fødselsdagsmorgenen derhjemme havde været travl og ikke spor hyggelig.

Henne i skolen kommer Max i tanke om, at Milla endnu ikke har delt fødselsdagsinvitationer ud, og Vigga støtter ham straks:

“Ja, Max har ret. Vi plejer altid at være til fødselsdag i weekenden efter fødselsdagen,” brød Vigga ind. Max, Vigga og Lotus holder fast i, at her i klassen holder man fest, når man har fødselsdag!

Milla presses af klassekammeraterne til at holde klassefest allerede næste aften, og hun tvinges ud i et spind af undskyldninger og løgne.

Samtidig beskylder Vigga Milla for at have røbet en stor hemmelighed, men faktisk gemmer Milla på selv på en hemmelighed, som er langt større end Viggas.

Hård tackling og høje stiletter: (Sanders historie – om Idoldyrkelse/når fokus på kroppen/præstationer tager overhånd. Skønhedsidealer)

Sander har altid haft et stort talent for fodbold. Endelig er han blevet opdaget og udtaget til semifinalen i Pokalkampen i den store fodboldklub. Han kan kun tænke på og tale om fodbold og den stjernekarriere, som venter ham ude i fremtiden.

Sander kunne høre Milla hviske: “Sander tænker godt nok kun på fodbold. Siden han blev udtaget til Pokalkampen, har han jo knapt nok gidet tale med nogen af os. Og hvis han endelig har gidet snakke, så har det kun været om fodbold.”

Vigga, klassens dronning, er blevet endnu mere selvoptaget end vanligt. Hun har nemlig vundet en modelkonkurrence og skal gå sin første catwalk til et stort modeshow.

6.b’s klasselærer Solvej mener, at klassen ikke er gode nok kammerater for hinanden, så hun udskriver en konkurrence om at vinde titlen som “Klassens bedste ven.” Sander mener helt klart ikke, at den kedelige titel er værd at kæmpe for i modsætning til de fleste af sine klassekammerater, som gør en stor indstats for at vinde.

En hård tackling og et par høje stiletter kommer dog til at vende op og ned på, hvad der for Sander før stod skrevet i stjernerne.

Forældrefnadder og leverpostejmadder: (Augusta’ historie om skilsmisse, tab og sorg)

Augusta er en fornuftig pige, som plejer at have styr på sit liv: På sit skolearbejde, sin håndboldtræning og sit familieliv. Hun har indtil nu haft en tryg opvækst i en kernefamilie sammen med sin mor og far.

Selv om hendes far er kok og går meget op i mad og sit arbejde, og hendes mor er en travl forretningskvinde, har der altid været en god og hyggelig stemning i hendes hjem.

Men en dag skal hendes forældre til hendes store overraskelse og sorg skilles.

“Mor og jeg skal skilles,” havde hendes far sagt uden at kigge direkte på hende.

Ordene rungede stadig inde i Augusta’ hoved, som om han havde skreget dem højt lige ved siden af hendes øre. Og ikke bare med en lavmælt stemme havde sagt nogle af de værste ord i verden.

Nu starter en forvirrende tid for Augusta, som på skift bor hos sin far og sin mor. Det er en hård tid for hende, og hun er bestemt ikke glad for den nye familiesituation.

Men en dag får Augusta nok. Hun tager situationen i egen hånd. Bliver igen den fornuftige Augusta og vender det hele lidt på hovedet.

Alfahanner og brilleaber: (Max’ historie om forældre i fængsel, gruppepres og rygning)

Max har forandret sig. Max som altid har været klassens ukronede konge, som altid har haft et friskt svar og har kunnet charme sig ind hos pigerne, er nu som forandret. Hans uskyldige drillerier er pludselig blevet til ondsindet mobning.

“Nej, der er ikke noget galt. Find en anden at lege psykolog med! Hvordan tror du, at jeg kan have respekt for og lytte til en, som har en mor som drikker? Det kommer du sikkert også selv til. Sikke en møgfamilie!” Max næsten spyttede ordene ud.

Han kunne se, at Milla fik tårer i øjnene, og at hun ville til at sige noget, men i stedet løb hun ud af klassen.

Han vrisser af sine før bedste venner, især går det ud over hans gennem alle skoleårene bedste ven, Sigurd, og Lauritz den nye dreng i klassen.

Max dropper sine gamle venner til fordel for nye, rå bekendtskaber, som er ældre end ham og dagligt hænger ud nede ved grillen.

I år er det 6. b’s tur til at opføre et skuespil over et eventyr til skolefesten. Men til generalprøven er det hele ved at ende i fiasko, selv om det på eventyrligvis er det, der vender det hele og får den gode gamle Max, som klassen kender ham, tilbage igen. Og måske nu endda klogere på livet.

Følelser og spøgelser: (Forelskelse/følelser, idealdyrkelse, netdating med en fremmed)

I 6. b er det blevet på mode at have en kæreste. Men det kan være svært at vælge én, når ingen er så perfekt, som man drømmer om. Lotus mener dog, at hun har fundet den perfekte kæreste på datingsiden, “Interheartz”. En kæreste som alle pigerne burde misunde hende.

“Han er bare så lækker, sød, romantisk og forstående,” fortalte Lotus med et drømmende blik.

Vigga kneb hende i armen: “ Vågn op! Du har jo hverken set et billede af ham eller mødt ham endnu. Hvordan kan du være sikker på, at han ikke bare er et gammelt, klamt svin, som udnytter børn og unge piger?”

“Du er bare misundelig,” råbte Lotus og vendte ryggen til Vigga samtidig med, at hun slettede Viggas bekymring i sin hukommelse. “Han er perfekt,” gentog hun for sig selv.

Klassens bangebuks, Vitus, har også bekymringer og spekulationer. Men hans problemer handler ikke om kærester. Han har altid været mørkeræd.

Vitus tør ikke være alene hjemme, så hele klassen beslutter sig for at gøre ham selskab og prøve at opklare mysteriet om det mystiske lys i den gamle nedlagte forlystelsespark.

Lotus benytter lejligheden til at aftale det første møde men sin netkæreste.

Det hele tager en drejning, som ingen af dem havde set komme.

Pudder Power – if you can´t join them, beat them:

Tove er træt af sit kiksede navn, sit leverpostejfarvede hår, sine bumser, sine håbløse forældre, sin minus A-skål i bh, sin uperfekte og eneste veninde Nova, sin naturinteresserede storebror og sin stamtavleløse hund.

Det hele er fuldstændigt håbløs.

Men en dag får hun en “once in af lifetime” chance fir at ændre sit liv, slippe ud af rollen som skolens næstmest utjekkede pige, starte på en frisk og blive ikke bare en af de perfekte, fejlfri piger, men DEN mest perfekte og fejlfri pige.

Store mængder pudder, lipgloss, blonde hair extensions og timer foran spejlet gør hende til den supermodel og diva, som hun altid har fantaseret om at være.

Med ét er det hende, alle ser op til, hende som alle vil være som, hende alle lytter til, hende som sætter modetrenden, hende som kommer på date, og hende som får muligheden for at score skolens eftertragtede godsejersøn og mesterkysser – og endelig får hun chancen for sit først kys.

Tove er begejstret og tæt på lykkelig, for alt går efter planen. Men midt i succen indhenter fortiden hende på flere uventede måder…

Love Booster – boyz, boyz, boyz.

Tove mærker en ny, ukendt fornemmelse, som om der mangler noget i hendes noget i hendes liv! At venskabet med Nova ikke længere er nok til at udfylde hverdagen. DRENGE er begyndt at fylde alt i Toves allerede forvirrede teenagehjerne.

Tove føler, at hun er den eneste i verden, som ikke har en kæreste! Hun ser lykkelige, forelskede par overalt.

Selv i hendes strømpeskuffe ligger strømperne parvis og minder hende om, at hun garanteret er den eneste i klassen, på skolen, i verden, ja, i hele universet, som ikke har en kæreste. Hun vil også være forelsket og det skal være nu, nu, nu!!!

Tove beslutter sig for at satse alt og kaster sig hovedkulds ud i søgningen efter den perfekte kæreste.

I jagten på kærligheden kommer Tove til at lyve for sine forældre og sætter sit venskab med Nova på en hård prøve. I desperation melder hun sig til et kikset love-reality-tv-program uden at have nogen garantier for, at hun dér forelsker sig i “den eneste ene”.

For hvordan kan hun vide, hvem der er det perfekte match?

Tvilling – bøgerne:

De første 3 bøger i en ny helt ny serie, som Muusmann’ forlag har valgt at kalde “tvilling-bøger” serien udkommer midt i august. Det bliver KONRAD OG KATINKA bøgerne:

I DENGANG KONRAD OG KATINKA TROEDE, AT “NEJ” BETØD “JA” er omdrejningspunktet grænser. Det er vigtigt, at børn ved, hvad de må og ikke må. Det gør deres dagligdag meget nemmere både derhjemme og ude. Men når man bare er et lille menneske endnu, så kan det være svært at vide, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert.

I DENGANG KONRAD OG KATINKAS FAR BEGYNDTE AT SKYNDE SIG LANGSOMT, er emnet overordnet “hverdagens travlhed”, hvor Konrad og Katinkas umiddelbarhed og nærvær sættes overfor deres distræte fars travlhed.

I DENGANG KONRAD OG KATINKAS MOR LÆRTE AT SIGE “PYT” er udgangspunktet, at mange skæld ud og konflikter kunne undgåes, hvis vi forældre nogle gange lærte at trække lidt på skulderen, tælle til ti eller sige “PYT.”

Hvem er du?

Jeg er Betina, tvillingesøster til Charlotte Thorhauge, 44 år.

Jeg bor i Silkeborg med min familie bestående af min mand, vores to døtre og vores søde hund. Charlotte bor i Roskilde med sin familie bestående af hendes mand, deres søn og datter, deres to fjollede hunde og deres talende og meget fløjtende papegøje.

Vi har gennem livet fulgtes i tykt og tyndt. At vi bor i hver vores ende af landet er ene og alene pga. Charlottes mands arbejde. Men det har ikke været nogen hindring for at bevare et tæt, tæt søsterskab. Charlotte flyttede til Roskilde i 1992.

Hvad kan du lide at lave, når du ikke skriver bøger?

Vi holder begge af at hygge med vores familier, lave lækker og sund mad fra bunden, bage, gå ture med vores hunde i naturen, se en god krimi på tv, læse bøger i ferier, være sammen med venner og familie.

Hvem ser du op til?

Jeg har stor respekt for mennesker, som tør være sig selv og tænker på andre.

Hvilken bog, er den bedste du har læst?

Savannah af Pat Conroy

Hvem er din ynglings forfatter?

Dan Brown

Hvilken genre skriver du i?

Børnebøger/bøger til teenagere, men har også idéer til en voksenkrimi og ungdomsbøger.


Jeg siger tusind tak, fordi du ville være med her på bloggen 😉

Hvis du skulle have fået lyst til at købe hendes bøger, så kan det gøres på saxo og diverse boghandlere 🙂 Hvis du gerne vil følge hende, så kan det gøre på Facebook og Instagram

One thought on “Forfatter #4 – Betina Hundebøll

  1. Pingback: Månedsopdatering #10 – August 2016 | Pipalukbooks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *