Ud med Knud

8763836494

Titel: Ud med Knud

Forfatter: Jesper Wung-Sung

Forlag: Høst & Søn

Udgivet: 2014

Sider: 260

Bedømmelse: 5/5

Handling:

William er en meget syg dreng, han har kræft. Han bliver indlagt på hospitalet. Vi følger ham igennem hele hans sygdoms forløb. Hans opture og nedture. Vi er med, når han bliver syg igen, når han forelsker sig i Kathrine og alle de samtaler han har med Knud. Han er en god ven, men hvem er han egentligt?

Min mening:

Det er en smuk historie om en kræftramt dreng, som fortæller hvordan det er at være en dreng med en så svær sygdom. Det er nemt at overse følelser, når man er midt i et kaos som dette. Det er ikke nemt, at være en dreng, som ikke kan komme i skole, ikke rigtig må noget og føler han er i fængsel, fordi han netop ikke må noget som helst. Det gør ham ked af det, trist og ensom. 

Det er en virkelig rørende sørgelig historie, men den er rigtig god. En bog som vil både give børn og voksne en større forståelse af hvad der sker dybt inde i en dreng med kræft. Det er ikke en nem rejse, den lille dreng skal ud på. Han bliver vred, ked af det og alt bliver mere trist, men han vil ikke give op overfor kræften. Han har en usynlig ven, en ven som han kan tale med, når han har behov for det, men denne ven er meget mere end det. 

Den fortæller rigtig godt om livet med kræft – ikke bare for barnet, men også for forældrene. Den drænende fornemmelse, som alle familie med sygdom føler, er virkelig godt beskrevet her. Bogen er så velskrevet. Jeg har været igennem, så mange følelser, at det er svært ikke at være begejstret. Jeg grinte ikke, men jeg følte håb, sorg, håb igen og så videre ;D Det er en god bog – læs den hvis du er pårørende, har en sygdom tæt på dig eller bare vil vide mere om hvordan det er. Det er en barsk historie. Meget barsk. Jeg vil mene at børn på 12 og opefter godt kan læse den, men tror ikke yngre, men god er den. 

Nu har jeg så lige opnået endnu et bogstav i jagten på at læse forfattere med efternavn, fra hvert bogstav i alfabetet 😀 Det er bare så fedt 😀 Føler at jeg g’r fremskridt 😀

 

One thought on “Ud med Knud

  1. Pingback: Månedsopdatering #8 – Juni 2016 | Pipalukbooks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *