Den lange rejse #1 – Drengen som ville være menneske


Titel: Den lange rejse 1 – Drengen som ville være menneske

Forfatter: Jørn Riel

Udgivet: 2014 / 1979

Forlag: Sesam

Sider: 121

Bedømmelse: 4/5

Hvad handler bogen om?

Bogen handler om Liev, som kommer fra Island. Efter hans far er blevet drabt sniger han sig ombord på morderens skib med hensigt at dræbe denne person. De er på vej til Grønland, hvor morderen har tænkt sig at udstå sin straf. De kommer ind i en storm og Liev bliver væk fra de andre, da skibet synker. Han flyder rundt på et stykke træ, men bliver reddet af to eskimo børn og sammen kommer de ud på et eventyr.

Hvad syntes jeg?

Jeg har lige hørt denne bog på lydbog. Den tog ikke lang tid, men som mange andre Jørn Riel bøger, så bliver man kastet ind i det grønlandske fanger miljø med en fuldstændig forbløffende ærlighed. Det er svært ikke at fatte glæden forfatteren har til dette gamle Grønland og dets inuiter (mennesker). Historien er både smuk, gruppvækkende og en fortælling om håb, venskab og livet på den store ø.

Jeg syntes endnu en gang at Hr. Riels fortællinger er helt fantastiske og indlevende. Bogen er ganske lille på lydbog, men er også kun første del af fire. Den varede kun 1 time og 20 minutter, så det er lige til at overkomme. Bogen skildre virkelig eskimoernes liv på en måde, så man forstår hvorfor de gør som de gør.

????

One thought on “Den lange rejse #1 – Drengen som ville være menneske

  1. Pingback: Månedsopdatering #1: November 2015 | Pipalukbooks blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *