Alle historierne om Snøvsen

Titel: Alle historierne om Snøvsen

Forfatter: Benny Andersen

Forlag: Gyldendal

Udgivet: 2014

Sider: 444

Hvad handler bogen om?

Denne bog er alle bøgerne om Snøvsen samlet i en bog, så der er en lang række fortællinger om denne lille Snøvs, som vi nogen gange alle sammen går fra. Snøvsen kommer igennem både kidnapninger, flugt fra bøhmænd og politiet med meget mere. Hvor han er, kommer der også et eventyr. Denne rapmundede lille Snøvs, som aldrig kan tie stille møder livet fra en vinkel vi aldrig selv kommer til at se det, fordi vi ikke har hans størrelse og udfordringer. Han er en et tået dyr uden arme, som lærer en masse om livet med sine nye venner, som han for igennem bogen. Der er både sorg, kærlighed og glæde blandet i denne bog.

Hvad syntes jeg om bogen?

Jeg husker Snøvsen fra min barndom, hvor jeg elskede ham og hans eventyr mere end noget andet, så det var helt magisk, da jeg fik denne bog i julegave. Jeg var både rørt og spændt, fordi du havde jeg endelig Snøvsen tilbage os mig. Jeg glædet mig til, at læse den og nu kom jeg i gang med det, fordi #Flyvehjornet havde lavet en udfordring, som jeg da på ingen måde kunne sige nej til.

Jeg er vild med disse historier om Snøvsen og hans verden. Den er dybsindig, højtråbende og fyldt med venskaber, kærlighed og undren. Det er helt fantastisk fortælling om hvordan livet ser ud fra en lille størrelses synspunkt. Jeg syntes alle børn og voksne skal læse denne bog om Snøvsen. Det er en humoristisk historie med drama og venskaber på tværs af racer, farver og køn. Snøvsen er en stadig nutid bog, som for det meste er nutidigt i sproget også, dog vil jeg sige at det irriterer mig grænseløst, at de konsekvent skriver gabede i stedet for gabte – der er da ingen der skriver gabede idag. Det kunne man godt have været inde og rette.

Den er dog ikke censureret som Pippi Langstrømpes bog i Sverige blev det. Der er en af historierne som Klaus Post fortæller, hvor han siger Neger. Jeg har ikke noget imod det. Det er jo sådan jeg er vokset op og jeg ved hvad de mener med det. Jeg tror ikke at de mener det på nogen måde ondt, men det er da et levn fra fortiden, som er kommet ind i bogen, men det er ikke noget der tæller ned for bogen. Det eneste der tæller ned er gabede istedet for gabte.

Derfor giver jeg bogen

<3<3<3<3

Havde de rettet sproget lidt mere ind, så havde jeg  givet den fem hjerter. Historien er jo stadig fantastisk, men jeg syntes den halter lidt når man ikke tænker over at det er børn der også skal læse den.

2 thoughts on “Alle historierne om Snøvsen

  1. Pingback: #Flyvehjørnet #2 – Første udfordring færdig | Pipalukbooks blog

  2. Pingback: Tagleg #1 – To read tagget | Pipalukbooks blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *