Pigen fra Auschwitz

Titel: Pigen fra Auschwitz

Forfatter: Morten Vestergaard

Forlag: Jyllands postens forlag

Sider: 207

Udgivet: 2011

Hvad handler bogen om?

Det er en uhyggelig historie om hvordan det er at være en helt almindelig jødisk pige i Frankrig lige inden krigen og til hvordan det er at blive fanget i en ene arbejdslejer efter den anden. Det er historien om hvordan en lille pige overlevede tyskernes forsøg på at udrydde alle jøderne i verden. Det er en lang rejse gennem helvede og tilbage til et liv, som virker helt fremmed. Det er en virkelig historie med både nedture og opture, men også kærlighed, venskab tro og håb.

Hvad syntes jeg?

Hvis man ser bort fra de irriterende sproglige fejl, så er det en rigtig god bog, men jeg manglede stadig lidt mere dybde, som jeg har mødt i nogle af de andre Auschwitz bøger. Jeg følte den nogen gange sprang lidt let over de hårdere ting i livet som fange i en arbejdslejer og der var lidt for meget fakta blandet end i den her fortælling, som skulle være en personlig historie. Jeg manglede mere personlighed og mindre fakta.

Bortset fra det, så er det en brutal, men hjertevarm historie, som jeg mener at mangler burde læse. Den fortæller meget ærligt om hvad det var der skete den gang tyskerne forsøgte deres udryddelse af jøder og det er bestemt ikke for sarte sjæle at læse det, men det beskriver godt at det var nogle frygtelige ting der skete og det er lige før man føler at man er der selv, så derfor har den stadig fået fire hjerter fra mig 😀

<3 <3 <3 <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *