Grønt støv

Titel: Grønt støv

Forfatter: Sarah Blædel

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2011

Sider: 345

13140925

Denne bog er forfatterens debut bog indenfor krimigenren. Hun har fået tildelt det danske krimiakademis debutant pris, hvilket jeg syntes er helt velfortjent. Den er lidt langsom i starten syntes jeg, men jeg skal love dig for at den kommer efter det senere i bogen. Jeg måtte tvinge mig selv til at ligge den fra mig for den ville ikke selv lukke sig. Siderne vendte sig nærmest af sig selv hele vejen igennem bogen og det er bare en fed oplevelse at få. Som sædvanligt er jeg kommet skævt ind i denne serie, så jeg startede med bogen ”De glemte piger”, som er helt vanvittig god, men det er altså bog nummer syv i denne serie om Louise Rick. ”Grønt støv” er den første i rækken, så jeg var lidt forvirret i starten, men det gik hurtigt over.

Hver gang jeg tænkte, at nu kan der simpelthen ikke være mere spænding, så kom der bare lige lidt mere. Det er simpelthen så godt. Jeg er vild med de bøger, som bare kan holde mig fast og hvor der kommer lidt spænding hele vejen igennem. Denne bog er faktisk også hamrende uhyggelig, fordi det faktisk godt kunne ske i den virkelige verden. Jeg er sikker på, at der faktisk findes mennesker der er så korrupte – desværre. Der er også et herligt tvist i denne bog, som lige sætter lidt tvivl i mit hjerte om de nu også har fundet den rigtige mand. Det er helt vildt, som de to hovedpersoner bliver viklet ind i denne mordsag. Det er en virkeligheds tro bog og jeg elsker at jeg kan se det for mig, hvor de bevæger sig henne af.

Jeg syntes at der flere gange undervejs kommer tvist, som jeg ikke lige havde tænkt kunne ske og det er en af de ting jeg elsker ved de to Sara Blædel bøger jeg har læst ind til nu. De er vanvittige, men alligevel så begynder jeg at tænke om det faktisk kunne ske eller har været sket. Alle de ondsindede tvist i denne historie gør det også bare meget sværere at ligge den fra sig. Jeg vidste ikke hvad titlen betød, men det fandt jeg så sandelig ud af og hvor er det godt at den havde en mening jeg kunne se. Jeg kan bedst lide titler med en eller anden form for mening, som giver mening for mig også. Den må gerne være kryptisk, men når jeg har læst bogen færdig så skal den altså give mening.

Tak fordi du læste med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *