Carlys voice

Navn: Carlys voice

Forfatter: Arthur Fleischmann

Forlag: Simon & Schuster

Sider: 391

Dette er en hel særlig bog om at være en familie med et medlem der er autist. Det er en svær rejse gennem et system, som er meget mere indviklet end det vi har i Danmark. Det er en rejse gennem forgældede tider, nedture og opture. Det er svært ikke at elske denne bog for dens brutale ærlighed og stille humor. Den handler om Carly, som er non-verbal autist. Det vil sige, at hun ikke kan tale. De bruger mange ressourcer på at få hende til at tale eller i det mindste bare at kommunikere med dem. Det er svært at få hende til at koncentrere sig om, at gøre det, men der kan jo ske mirakler og der er da lige det der sker. Hvordan det sker, må du læse dig frem til i denne 391 siders lange bog, som giver et helt andet indblik i hvilket arbejde det er at have en autist i sit hjem.

For mig var det mest overraskende ved denne bog, at personerne er så ærlige med deres følelser omkring det at være forældre til en non-verbal autist, men også det at man hører noget af historien fra autistens side – altså Carlys side. Jeg har efterhånden læst en del af disse bøger om autisme og det er som regel kun den ene side der er repræsenteret og det syntes jeg er ærgerligt. Jeg mindes faktisk kun at have læst denne ene bog som ser det hele fra to sider i stedet for en. Jeg er rigtig glad for, at der er en bog, hvor det ses fra to sider, fordi autisme kan ikke kun ses fra en side.

Jeg elsker denne bog så meget. Den er hård, at læse, men hold da op den er det værd. Kender du en der har autisme om det er en non-verbal eller en der kan tale, så skal du læse denne bog. Den giver et helt unik indblik i hvordan det er at være autist.

<3<3<3<3<3

One thought on “Carlys voice

  1. Pingback: Læsemål 2015 #2 og #flyvehjoernet | Pipalukbooks blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *