Min fædres hus #1: En fortælling hvor af man for et smukt ansigt

Hvem er forfatteren?
Jørn Riel

Kort resume af bogen
Bogen handler om en flok kammerater der bor sammen i en hytte på Grønland. Vi hører om alle deres oplevelser på Grønland. Der i blandt hører vi om hundetyverier, hjemmebrænderier, kærlighed og kultur samt en masse andet. Det hele starter med at de mandlige kamerater får sig et barn – hvordan det? Ja det vil jeg da ikke fortælle, men det er en god historie. Barnet vokser op og der sker en masse sjove og vidunderlige ting igennem hele fortællingen.

Hvordan fandt jeg bogen?
Jeg havde lige læst “Skrig under vand” færdig og ledte efter noget nyt læsestof i min mors bogreol. Hun anbefalede mig denne triologi, som hun mente var en humorfyldt serie, som ville vække latter i mit liv og en masse smil, så jeg tog imod denne bog, selvom det er en gammel bog. Den handler om Grønland, som ligger mit hjerte nært, så det blev klart den jeg skulle læse.

Forventninger til denne bog før læsning?
Mine forventninger var ikke særlig store da jeg kunne gætte mig til, at denne bog var skrevet for meget lang tid siden og derfor gik jeg udfra at sproget i denne bog også var lidt gammelt. Det er hårdt at læse en bog med et gammelt langtrukkent sprog, så gruede virkelig for denne bog, men tog mig pænt af den og begyndte at læse alligevel. Mine forventninger blev gjort så meget til skamme, for den var nem at læse og det gik simpelthen så hurtigt, fordi bogen var skrevet på et lækkert malerisk sprog, som var nemt at læse.

Hvad syntes jeg så om bogen?
Denne historie er en fantastisk letlæselig humoristisk skildring af livet på Grønland. Den er fyldt med små historier om seje eskimokvinder der skyder bjørne, hundetyveri der bliver hævnet på en morsom, dog ret dramatisk måde og mange andre historier om hverdagen i en Grønlandsk hytte. Den er virkelig humorfyldt bog med et strejf af Grønlandsk kultur blandet med iskold alvor.

Vil jeg anbefale denne bog til andre?
Ja alle der kan lide humor på en lidt anderledes nede på jorden måde skal klart læse denne bog. Den er virkelig god og fyldt med fantastisk kultur og en masse historier om mennesker der kommer til Grønland og hvordan livet fungere der. Det er en god historie 🙂 Læs den, læs den. Den er virkelig det værd.

Jeg giver den 5 hjerter for den sjove måde at skrive på, den gode måde at personkarakterisere på og alle de mange skønne skrøner 🙂

2 thoughts on “Min fædres hus #1: En fortælling hvor af man for et smukt ansigt

  1. Pingback: Jeg anbefaler #1 – Serier – Pipalukbooks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *