Nøglens vogtere #1: Den gyldne nøgle

Titel: Nøglens vogtere #1: Den gyldne nøgle

Forfatter: Lene Dybdahl

Udgivet: 2012

Forlag: Tellerup

Sider: 374

Nu skete det altså igen, at jeg røg udenfor min genre i bøger og hvor er det dog en herlig rejse jeg er ude på. Jeg har nu bevæget mig over til fantasy genren. Det var egentlig ikke meningen, at jeg ville bevæge mig ud af min komfortzone, men nogen gange så er der noget der fanger så meget, at jeg bare bliver nød til det og sådan var det med denne bog. Jeg mener at jeg “mødte” forfatteren Lene Dybdahl første gang i en af de mange nyheds mails fra Saxo.com og derfra ville jeg følge hendes færden på facebook, hvilket har været en udsøgt fornøjelse, men jeg har været lidt flov over at jeg endnu ikke havde læst nogen af hendes bøger, så derfor hoppede jeg ud i denne helt fantastisk fantasy bog.

10474853_1543579002592760_6188625284803450483_nFørst og fremmest forelskede jeg mig i selve bogens udseende. Ja jeg har noget med, at en bog godt må være smuk også. Jeg læser også bøger der er mindre kønne, men de kommer bare ikke til at være en del af udstillingen af bøger jeg læser 😀 Jeg har altid en liggende på sofaen – både for pynt, men også fordi det er der jeg læser den. Denne smukke sorte bog med guld kanter, skrift og billede har jeg ikke kunne holde øjnene fra siden jeg første gang så den. Jeg så den dog på et billede første gang, så tænkte at den nok ikke var nær så smuk i virkeligheden, men det er den. Der er virkelig gjort meget ud af den og så er den hardback – mit hjerte er solgt <3

Nå, men historien handler om Laura og David der er tvillinger. Deres forældre bliver kidnappet og får at finde forældrene igen, så må de rejse til Spanien, hvor de oplever en masse ting og udvikler sig meget undervejs. De bliver udsat for alverdens ubehageligheder, men om de klare det, ja det må du læse dig frem til 🙂 Jeg kan kun sige, at de 375 sider er værd at læse og det er nem læsning, så selvom der er mange sider er den på ingen måde tung i det. Sproget er let, selvom der er spanske gloser ind i mellem, hvilket jeg faktisk holder rigtig meget af. At blande flere sprog er i min verden ikke i godt, men nu har jeg fundet en bog hvor det rent faktisk er lykkedes på en rigtig god måde 😀

Jeg mener, at kunne huske, at denne bog faktisk var hendes debut som forfatter, siden da er der kommer to mere i denne serie og en del andre bøger. Hvis du ligesom jeg skulle være intresseret i at læse mere om hendes verden, så kan du følge hende alverdens steder, men jeg foreslår disse tre steder:

Lenes Facebook side 

Lene Goodreads side

og sidst men bestemt ikke mindst, hendes egen hjemmeside

Lenes hjemmeside

Hun er en forfatter der er der for fansne og er aktiv især på sin facebook side. Det er herligt at følge med i hvad der sker omkring bøgerne 😀 Bøger betyder jo rigtig meget for mig og helst de som er skrevet på papir. Hendes er skrevet på noget lækkert lidt tyk papir og det er altså bare vidunderligt at læse på.

Jeg var i starten i tvivl om jeg overhovedet kunne lide denne bog, men den voksede altså ind i mit hjerte og jeg måtte indrømme at jeg ikke kunne slippe den igen, da den først var kommet ind i mit hjem, Jeg har læst denne bog på en uge, hvilket er fuldstændigt unormalt for mig. Lange bøger tager normalt meget længere tid at læse. De to sidste bøger jeg har læst har været tykke bøger, som jeg har slugt råt 😀

Jeg kan anbefale denne bog til alle børn og fantasy glade sjæle (også de voksne). Jeg syntes den er super god og den kalder helt klart på at jeg skal læse både nummer to og tre i denne serie. Jeg glæder mig meget til at tage den med hjem fra biblioteket i dag sammen med en anden bog, for hvis jeg fiser lige så hurtigt gennem den næste, så er det godt med en backup bog, så jeg ikke skal rende på biblioteket hele tiden.

Jeg har givet denne bog 4 hjerter, fordi den er spændende og handlingen ikke er til at regne ud hele tiden 😀 Også fordi den er god til at holde spændingen hele vejen igennem og måden den ligger op til den næste på er som en klasse aflevering i håndbold til den som skal score målet 😀

Tak fordi du læste med og en stor tak til forfatteren Lene Dybdahl for, at have skrevet denne bog. Dejligt der stadig er mennesker der vil udgive bøger, så min boghjerte aldrig behøver længes efter flere bøger 😀

One thought on “Nøglens vogtere #1: Den gyldne nøgle

  1. Pingback: Nøglens vogtere #3: Kongens Kucifix | Pipalukbooks blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *